Παρασκήνιο

Ο Μητσοτάκης και τα χρίσματα…

Στο νομό Κορινθίας περιόδευσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια σειρά στοχευμένων περιοδειών που πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα. Στην Κόρινθο, είχε μαζί του και τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είναι η επιλογή της ΝΔ για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ στους δημοσιογράφους της περιοχής, να μην ερωτηθεί και για τα «γαλάζια χρίσματα» που αρχίζουν και ανάβουν φωτιές σε ολόκληρη την Ελλάδα:

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, για τους δήμους θα υπάρξει κάποια αντίστοιχη στήριξη (Σ.Σ Με αυτή που δίνεται στους Περιφερειάρχες);

Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες. Θα ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, όσο απομακρυνόμαστε από την κεντρική εξουσία, τόσο οι δημότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τους δήμους τους.

Δημοσιογράφος: Ακόμα και για τις πρωτεύουσες των νομών;

Κ. Μητσοτάκης: Κάντε λίγο υπομονή.

Αυτά διάβαζε χθες το βράδυ εμπλεκόμενος με την διαδικασία της Λάρισας και σχολίαζε σκωπτικά: «Δηλαδή φαντάσου και να δίναμε χρίσματα τι θα γινόταν…»

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις