Παρασκήνιο

Μία οφειλόμενη απάντηση…

Την ευγενικότατη αντίδραση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και προέδρου του τοπικού Συλλόγου των Ποντίων Λάρισας κ. Χρήστου Τοπαλίδη, προκάλεσε σχόλιο της στήλης με τίτλο «Μια απόφαση με ενστάσεις και εικασίες στο δήμο Λαρισαίων».

Ο ίδιος ο κ. Τοπαλίδης, αφού μας εξήγησε τηλεφωνικά, πως η σχετική διοργάνωση αφορά το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στο οποίο θα συμμετάσχουν 2.500 χορευτές από ολόκληρη την Ελλάδα συν τους συνοδούς τους –με ότι σημαίνει αυτό για την πόλη της Λάρισας-, μας ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται τον παραμικρό υπαινιγμό για οτιδήποτε αδιαφανές ή ευνοϊκό, όσον αφορά την διοργάνωση του Πανελλαδικού Φεστιβάλ και την οικονομική στήριξη από τον δήμο Λαρισαίων, καθώς, από τη μια το κόστος της όλης διοργάνωσης είναι πάρα πολύ υψηλό, αφετέρου δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα στο παρελθόν για το παραμικρό σχόλιο εναντίον του.

Ξεκαθαρίσαμε στον κ. Τοπαλίδη, κάτι που δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το κάνουμε και δημόσια, πως δηλαδή δεν αφήσαμε κανέναν υπαινιγμό σε βάρος του, ούτε φυσικά θα μπορούσαμε να είμαστε υπέρ της οποιασδήποτε «συλλογικής ή οικογενειακής ευθύνης», πόσο δε μάλλον όταν δεν προκύπτει και κάτι τέτοιο. Το αν η σύζυγος του Προέδρου διατηρεί επαγγελματική σχέση με την ΔΕΥΑΛ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι κάτι μεμπτό. Είμαστε σίγουροι πως αν κάτι υπήρχε, δεν θα ψήφιζαν την έγκριση του ποσού όλες σχεδόν οι παρατάξεις εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Σκοπός, δε, της δημοσίευσης του συγκεκριμένου σχολίου ήταν ακριβώς είτε να σταματήσουν να ακούγονται οι ψίθυροι, είτε να γίνουν επώνυμες καταγγελίες. Η μόνη μας έκπληξη συνίσταται στο γεγονός πως αντί να αντιδράσει η δημοτική αρχή, όπως και όφειλε, αντέδρασε ο κ. Τοπαλίδης, ο οποίος, συνεχίζει να δίνει διαρκή αγώνα υπέρ του ποντιακού ελληνισμού. Στον αγώνα του αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι. Δεν ξεχνάμε. Τιμούμε.

Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν…

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις