ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία η παράσταση «Το Αγκάθι της Ακακίας» στη Λάρισα

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η θεατρική παράσταση «Το Αγκάθι της Ακακίας», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και ανακαινισμένο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», το οποίο είναι διαθέσιμο να φιλοξενήσει και θεατρικές παραστάσεις.

Οι θεατές,πριν την έναρξη της παράστασης, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον εκτός από τη θεατρική παράσταση και την η ομάδα ΣΥΝ-ΧΟΡΟ που παρουσίασε  δείγμα της δουλειάς της.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η βίαιη πρακτική της κλειτοριδεκτομής βλέπει τα φώτα της θεατρικής σκηνής. Ο Ακρωτηριασμός των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (Α.Γ.Γ.Ο.), η επίσημη ονομασία που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε., είναι μια παράδοση που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού και της γυναίκας. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο ένα κορίτσι ηλικίας 3-12 χρόνων κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο θα ακουστεί η κραυγή ενός παιδιού. Ο Φίλιππος και η Μαρίνα, δύο νέοι ηθοποιοί,έστρεψαν «ευήκοον ους» στην κραυγή αυτή. Εσύ;

Ιδέα – Υλοποίηση: Φίλιππος Ζαρφειάδης

Ερμηνεία: Φίλιππος Ζαρφειάδης, Μαρίνα Παντελάκη

Κρουστά: Θωμάς Αντωνόπουλος

Φώτα: Γιώργος Ψυχράμης

Φωτογραφίες και Βίντεο: Βαγγέλης Γουβέλης

Αφίσα: Κυριακή Γεωργοπούλου

Με την υποστήριξη του Μικρού Χώρου Τέχνης

Παραγωγή: Ουρανός με αστέριαι μια κατεξοχήν πολιτική πράξη.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις