ΛΑΡΙΣΑ

Σε έργα εμπλουτισμού του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στο Δ. Κιλελέρ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον προγραμματισμό της υπογραφής των συμβάσεων για τα έργα εμπλουτισμού του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ προχώρησαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ και η Εγνατία Οδός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Συνεργαζόμαστε με την Εγνατία Οδό και το Δήμο Κιλελέρ για να βελτιώσουμε την ποιότητα και ποσότητα νερού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, υπογράφουμε προγραμματικές μελέτες εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα στο Δήμο Κιλελέρ στη Νίκαια, στη Χάλκη και στον Πλατύκαμπο καθώς και φράγμα στη Νέα Λεύκη, στις Λιμνοδεξαμενες στην Κοιλάδα και τους Αγίους Αναργύρους. Έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Φάμελλο,ο οποίος είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια μας, χρηματοδοτώντας τις μελέτες.

Υπάρχει μια συνεργασία, υπουργείου, Εγνατίας Α.Ε.. Η παρουσία του προέδρου της Εγνατίας δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για να προχωρήσουν γρήγορα οι μελέτες ώστε να εντάξουμε τα έργα.

Με το δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο υλοποιούμε έργα ουσίας που διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της παραγωγής γιατί πυξίδα μας είναι ο άνθρωπος”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος υποστήριξε ότι

“Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Εγνατία Οδό Α.Ε. προχωρούμε στη υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα στον κάμπο της Π.Ε. Λάρισας που αφορά τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα από το ύψος περίπου του Σωτηρίου μέχρι το Κιλελέρ, τη Νίκαια και τη Χάλκη.

Παράλληλα με τις γεωτρήσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουμε σε κανάλι που μεταφέρει νερό προς τον Πηνειό, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Σούλιου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το έργο αυτό θα συμβάλλει στο σταμάτημα των ρηγμάτων και στην ενίσχυση της άρδευσης για τους αγρότες.

Ακόμη προχωράμε στην κατασκευή φράγματος σε φυσικό σημείο στη Νέα Λεύκη που θα ενισχύει την ποσότητα νερού για άρδευση για τους αγρότες και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Προχωράμε ακόμη και τα έργα για κατασκευή λιμνοδεξαμενών στους Αγ. Αναργύρους και την Κοιλάδα. Να σημειώσω ότι στην Κοιλάδα η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής θα πραγματοποιηθεί και με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων.

Σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό υλοποιούμε έργα χρήσιμα για το περιβάλλον και τους πολίτες του Δήμου μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις