ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των αστυνομικών με αρχηγικό ρόλο στη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσσαλία

Αποκαλυπτικές συνομιλίες που δείχνουν την εμπλοκή των αστυνομικών στην σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά, περιέχει η έρευνα των “αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ. που αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας καθώς οι αστυνομικοί είχαν… άποψη ακόμα και για την ποιότητα των ναρκωτικών που διακινούσαν.

Εντυπωσιακός είναι ο διάλογος ενός εκ των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται μαζί με 9 ακόμη άτομα, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, που εξαρθρώθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αστυνομικός: “.. Ρε μαλ..α έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό είναι περσινό ρε φίλε έχει χάσει τη μυρωδιά κατάλαβες; δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό… Το έδωσα σε 2-3 εδώ γύρω γύρω και μου έχουν σκοτίσει τα αρ……α και μου ζητάνε εδώ και 20 ημέρες κατάλαβες; και μου λέει φίλε με αυτό το πράγμα δεν πάμε πουθενά. Στην αποθήκευση του μέσα και τέτοια, δηλαδή όπως το σπας ήτανε μέσα, πως να στο πω; Εντελώς καφετί σαν να είχε τέτοιο ρε φίλε σαν να είχε ψιλομουχλιάσει…”

Κατηγορούμενος: “.. δε δουλεύει δηλαδή;”

Αστυνομικός “… δεν το έχω δοκιμάσει εγώ αλλά όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα δεν ήταν καλό…”

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ανύπαρκτων προσώπων ενώ μιλούσαν με συνθηματικές ορολογίες για τα ναρκωτικά όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ ενώ τις ποσότητες τις ανέφεραν ως χρηματικά ποσά 2 ευρώ, 5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, με βάση στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της έρευνας από φυσικές και τεχνητές μεθόδους, διακριβώθηκε η δράση της συμμορίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας αναπτύξει δίκτυο ατόμων, τα οποία προμήθευαν κυρίως με κοκαΐνη και κάνναβη.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο κυρίως στην Αττική και σε δύο τουλάχιστον πόλεις σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι τα μέλη της συμμορίας για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες συνδέσεις, με στοιχεία ανύπαρκτων (ghost cards) ή άλλων προσώπων ή διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία, με συνθηματικές εκφράσεις, που αντιστοιχούσαν είτε στο είδος των ναρκωτικών ουσιών (όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ κ.λπ.) είτε στις ποσότητες των ναρκωτικών σε αντιστοίχηση με χρηματικά ποσά (π.χ. 2 ευρώ, 5 ευρώ κ.λπ.).

Όσον αφορά στην εμπλοκή των αστυνομικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς αστυνομικός (Αρχιφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στην Αττική, προμηθευόταν και διέθετε ναρκωτικές ουσίες σε διευρυμένο δίκτυο ατόμων, που από κοινού είχαν αναπτύξει τα μέλη της συμμορίας, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός (Αστυφύλακας), ο οποίος υπηρετεί στη Δυτική Μακεδονία, προμηθευόταν μικροποσότητες ναρκωτικών από μέλος της συμμορίας, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμα η μετέπειτα διάθεση τους. Και οι δύο αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν σε μέλη της συμμορίας πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα (στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καταδιωκτικά έγραφα κ.λπ.) για τη διευκόλυνση της δράσης τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν συνολικά οκτώ (8) έρευνες σε οικίες εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλία, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,: ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, (5) πυροβόλα όπλα – πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών «SIM», 35.000 ευρώ περίπου, διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Επίσης, κατασχέθηκαν (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα (Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή: Real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις