ΛΑΡΙΣΑ

Ο δήμος Κιλελέρ στηρίζει το πρόγραμμα Erasmus του Γυμνασίου Αρμενίου

Τη ζεστή υποδοχή και τη γνήσια έκφραση της ελληνικής φιλοξενίας στο Δήμο Κιλελέρ, που εδώ και 3 χρόνια στηρίζει έμπρακτα και πολύμορφα την ευρωπαϊκή πορεία του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου,γνώρισαν 13 εκπαιδευτικοί και 11 μαθητές σχολείων από 5 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου με σχολεία από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κροατία και την Πολωνία.

Το πρόγραμμα αφορά στη νεανική επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα στη δημιουργία μιας νεανικής εικονικής επιχείρησης. Οι μαθητές του σχολείου του Αρμενίου έχουν συστήσει την εικονική εταιρεία “TierradeArmenio” που παράγει προϊόντα προερχόμενα από την παραγωγή σιταριού της θεσσαλικής γης.

Με την ολοκλήρωση των πλούσιων δραστηριοτήτων του προγράμματος που αναπτύχτηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής των ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα, οι μαθητές και οι καθηγητές των ξένων σχολείων μαζί με τους Έλληνες συνοδούς τους έγιναν δεκτοί την Πέμπτη το βράδυ στο Δημαρχείο Κιλελέρ, όπου τους υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Αρμενίου-Κιλελέρ κ.κ. Αχ. Χατζούλης και Ιω. Μπακαλόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τ. Τσινούλης.

Στη διάρκεια της υποδοχής οι ξένοι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του Δήμου Κιλελέρ και παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας την τελετή απονομής των διπλωμάτων συμμετοχής από τον Διευθυντή του σχολείου του Αρμενίου κ. Χ. Ντελή και τον συντονιστή του προγράμματος κ. Δ. Σακελλαρίου.

Η τελετή πλαισιώθηκε από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή ορχηστρικού συνόλου από τη Μουσική Σχολή Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του διευθυντή της σχολής κ. Γ. Κουλιόπουλου και χορευτικών συγκροτημάτων από μαθητές του σχολείου του Αρμενίου.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με χαρακτηριστικό ελληνικό δείπνο που πρόσφερε ο Δήμος Κιλελέρ στους ξένους και Έλληνες συμμετέχοντες του προγράμματος. Στο δείπνο παρέστησαν ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλοςκαι ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Αχ. Βαρδακούλης οι οποίοι εξέφρασαν τη σταθερή στήριξη του Δήμου Κιλελέρ σε προγράμματα που προωθούν την ιδέα της ευρωπαϊκής συνεργασίας και της επαγγελματικής αποκατάστασης των μαθητών, στήριξη που εκφράζεται έμπρακτα και σταθερά από το 2015, έτος κατά το οποίο το σχολείο του Αρμενίου άρχισε να υλοποιεί διαδοχικά προγράμματα Erasmus+.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις