ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Υφυπουργός Πολιτισμού από τη Λάρισα: Αναμένεται η ονομαστική εξαίρεση από το Υπερταμείο των ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς

Στην Λάρισα βρίσκεται σήμερα, Σαββάτο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Κωνσταντίνος Στρατής προκειμένου να εγκαινιάσει το απόγευμα την έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Το μεσημέρι ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας όπου και ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ.Απόστολο Καλογιάννη και την βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Άννα Βαγενά.

Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ.Στρατής αναφέρθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας λέγοντας πως: «Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και η κυβέρνηση προγραμματίζει επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα στην ανακατασκευή του κοίλου, των αναλημμάτων και της σκηνής, με ορίζοντα εντός τριετίας το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας να αποδοθεί στο κοινό.

Ακόμα μίλησε για το θέμα της μεταβίβασης ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στο Υπερταμείο -ανάμεσά τους και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς εξαιρούνται και από τη μεταβίβαση και από την διαχείριση στο Υπερταμείο. Βρισκόμαστε σε μια φάση που συγκεντρώνονται δεδομένα από όλη την Ελλάδα για να ενημερωθούν οι βάσεις δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου κι έτσι η εξαίρεση που υπάρχει στο νόμο και στην υπουργική απόφαση με ένα γενικό χαρακτήρα θα γίνει και ονομαστική και θα κοινοποιηθεί δημόσια”.

Καλογιάννης: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ.Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να “ανοίξει ο δρόμος για την κατεδάφιση ακινήτων μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο”. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “το μόνο που απομένει είναι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο βρίσκεται στο 5ο κλιμάκιο του ΣτΕ για να ελεγχθεί η συνταγματικότητά του και μετά να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτό θα έχει ολοκληρωθεί”.

Απόστολος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις