ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Απαράδεκτες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες πίσω από τις συνενώσεις»

«Η τακτική του Υπουργού Παιδείας οδηγεί πολλά χρόνια πίσω, θυμίζοντας την παλιά προσέγγιση ‘‘κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο και όποιος πολιτικός έχει δύναμη, δημιουργεί και μια σχολή στον τόπο του’’. Δυστυχώς, με αυτές τις αντιλήψεις η Πατρίδα μας δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τη συνάντηση Γαβρόγλου με Βουλευτές Ν. Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία αποφασίσθηκε η εισαγωγή διάταξης για την ίδρυση και άλλου Πανεπιστημίου (Στερεάς Ελλάδας) με έδρα τη Λαμία, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Συγχρόνως, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε:

«Αναδεικνύονται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα, με τις οποίες νομοθετεί ο κ. Υπουργός. Ο κ. Γαβρόγλου ήρθε στη Λάρισα, επισκέφθηκε το ΤΕΙ και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και το έργο του, ενώ υποστήριξε ότι τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει χωρίς συναίνεση. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έθεσε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα. Συνεπώς, είτε είπε ψέματα στη Λάρισα, είτε άλλαξε πάλι γνώμη και υπέπεσε σε αντίφαση. Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις είναι απαράδεκτες και δεικνύουν μία αντιφατική και περίπλοκη ψυχοσύνθεση.

Είναι αδιανόητο σε ένα νομοσχέδιο να συνενώνονται το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, να δημιουργούνται τέσσερα Τμήματα στην πόλη της Λαμίας, να δημιουργούνται οκτώ Τμήματα στα Ψαχνά Ευβοίας, που εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα τέσσερα σε Καρπενήσι, Θήβα και Άμφισσα, που εντάσσονται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ, παράλληλα, συγκροτείται Ακαδημαϊκό Συμβούλιο – με τη συμμετοχή δύο μελών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – για να μελετήσει την ίδρυση και άλλου-αυτόνομου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

Τελικά, αποδεικνύεται ότι το εγχείρημα των συνενώσεων ουδεμία σχέση έχει με την εμβάθυνση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη της έρευνας. Ο Υπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων, αλλά την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, που συνοδεύονται από ισχυρές δόσεις τοπικισμού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις