ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινάει  το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Χορίαμβου την φετινή χρονιά με επιπλέον νέο τμήμα για προχωρημένους

Όποιος   διαθέτει τις βασικές γνώσεις Φωτογραφίας και την αντίστοιχη κάμερα μπορεί να δηλώσει στον νέο κύκλο που απευθύνεται σε προχωρημένους. Τα σεμινάρια  θα επικεντρώνονται στην κριτική και αισθητική προσέγγιση της εικόνας με ταυτόχρονη πρακτική της λήψης σε επιλεγμένες θεματικές.

Τα σεμινάρια Φωτογραφίας για  το  τμήμα των  αρχάριωνξεκίνoυν με την πρώτη ελεύθερη συνάντηση  γνωριμίας  την Πέμπτη στις 18 Οκτωβρίου στις  5:30μμ .

Τα τμήματα θα συναντιούνται κάθε  Τρίτη (προχωρημένων) και   Πέμπτη(αρχαρίων) στις 5:30  μμ στον πολιτιστικό πολυχώρο του ΧΟΡΙΑΜΒΟΥ .Οι εγγραφές συνεχίζονται ως το τέλος του Οκτωβρίου.

Την ευθύνη των κύκλων εκμάθησης του  εργαστηρίου φωτογραφίας έχει ο φωτογράφος –φωτορεπόρτερ  Αποστόλης Ντόμαλης.

Το φωτογραφικό εργαστήρι αποτελείται από  θεωρία,αισθητική (2 ώρες τη βδομάδα) καθώς  και  επιπλέον πρακτική  εξάσκηση  με φωτογραφικές εξορμήσεις κατά  τακτά χρονικά διαστήματα .

Οι συναντήσεις   διοργανώνονται με βάση τις μαθησιακές ανάγκες της εποχής μας συνταιριάζοντας   την ιστορία , την θεωρία  και  την πρακτικήτης Φωτογραφίας .Φιλοδοξούν να δώσουν το έναυσμα για μια καλύτερη σχέση με την εικόνα και την τεχνική της λήψης .Συνδυάζουν εκείνες τις βασικές γνώσεις που θα απελευθερώσουν δημιουργικά και τον πιο αδαή  και  θα εμπνεύσουν τον νέο ερασιτέχνη για περαιτέρω εξέλιξη ,ανακαλύπτοντας  τις  κρυφές δυνατότητες τους για μια σειρά από  θέματα της  καθημερινής ζωής πάνω στα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Μόνο η βαθιά γνώση των κανόνων και μυστικών της φωτογραφίας  μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή τους,αναπτύσσοντας μια προσωπική ματιά με  βάση την αντίληψη μας και  την αισθητική μας.Μαθαίνουμε το πρόγραμμα της μηχανής προκειμένου εμείς να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της εικόνας , εν ανάγκη παραβιάζοντας  το.

Φρεσκάρετε την ματιά σας ,και τις γνώσεις σας και ανακαλύψτε ή επαναπροσεγγίστε τον κόσμο της φωτογραφίας ,της ιστορίας ,της τεχνικής ,καλλιεργώντας  την  δική σας αντίληψη και  την αισθητική προσέγγιση  στην καθημερινότητα που βιώνετε.

Ζούμε στην εποχή της εικόνας ,βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες ας προετοιμαστούμε κατάλληλα ως πομποί αλλά και ως δέκτες με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να διευρύνουμε την αντίληψη μας!

Πληροφορίες Γαληνού 5 και Φαρμακίδου

τηλ   2411101963 Χορίαμβος

εγγραφές στην γραμματεία του Χορίαμβου καθημερινά  6-10 μμ

τηλ .69733713737

Ο υπεύθυνος του φωτογραφικού εργαστηρίου Αποστόλης Ντόμαλης είναι επαγγελματίας φωτογράφος –φωτορεπόρτερ ,ανταποκριτής του Αθηναικού πρακτορείου ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ) στη Λάρισα.

Είναι καταξιωμένος φωτογράφος με μεγάλη  επαγγελματική πείρα, ελληνικά και ξένα πρακτορεία ειδήσεων .

Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος ,της διεθνής AIPS,καθώς και μέλος της εταιρίας για τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογράφων στην Ελλάδα «ΦΟΙΒΟΣ»

Είναι  πτυχιούχος του τμήματος  Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών .

Διαθέτει   εκπαιδευτική πείρα στην εκπαίδευση ενηλίκων, καθώς έχει διδάξει επί πολλά έτη στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ,τα ΚΕΕ ,σε ΚΕΚ και στα δημόσια ΙΕΚ .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις