ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα 20 άτομα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Μεταξύ αυτών Δούρου και Ψινάκης

Τουλάχιστον 20 πρόσωπα από την αυτοδιοίκηση και τα Σώματα Ασφαλείας, τα οποία καταμηνύθηκαν από θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, θα κληθούν από την επόμενη εβδομάδα ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων που περιγράφονται στις μηνυτήριες αναφορές οι οποίες υποβλήθηκαν.

Μεταξύ των προσώπων αυτών, θα είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία προ ημερών εκλήθη ως ύποπτη τέλεσης αδικήματος και για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής.

Οι κλήσεις

Οι κλήσεις βέβαια στηρίζονται, πέραν των μηνύσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων, και σε τρία πορίσματα τα οποία έχουν συνταχθεί από πραγματογνώμονες και θα αξιολογηθούν από τους εισαγγελείς στην πορεία της δικογραφίας , στο ποιοι δηλαδή θα διωχθούν τελικά και για ποια αδικήματα. Άλλωστε οι κλήσεις κάποιων ως υπόπτων δεν συνεπάγεται αυτομάτως πως τελικά θα είναι και κατηγορούμενοι σε μια δικογραφία.

Ύποπτοι

Τα πρόσωπα που καλούνται είναι περίπου 20 , προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις τους που οδήγησαν στο θάνατο 99 συνανθρώπους μας κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σχεδόν δυόμιση μήνες αφότου ξεκίνησε η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα καλούν μεταξύ άλλων σε ανωμοτί εξηγήσεις την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (η οποία ήδη έχει κληθεί ως ύποπτη και για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο), τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς, τον πρώην γενικό γραμματέα Πολιτικής ΠροστασίαςΙωάννη Καπάκη, τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθώς και στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις