ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη Λάρισα έδωσε… “ευχές” και στη Στερεά Ελλάδα νέο Πανεπιστήμιο ο Γαβρόγλου!

Την ώρα που η Λάρισα εναντιώνεται στα σχέδια του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τα οποία αφορούν την συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας, και την ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων, κατά την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ζητήσουν την μη κατάργηση τμημάτων και την δημιουργία νέων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως μετά από συνάντησή του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας δίνει το «πράσινο φως» για την ίδρυση νέου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας!

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις ο κ. Γαβρόγλου, μετά τη σημερινή συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Αθανάσιο Μιχελή, Απόστολο Καραναστάση και Ιωάννη Σαρακιώτη, και μετά από παρέμβαση τους, αποφάσισε πως το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  θα συμπεριλάβει διάταξη που θα προβλέπει τη συγκρότηση Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε ) με έδρα τη Λαμία, με σκοπό να μελετήσει τις προϋποθέσεις ίδρυσης ΑΕΙ και Ερευνητικού Κέντρου στη Στερεά Ελλάδα.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, «ανάβει επιπλέον φωτιές», στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη της Λάρισας, και πλέον καλούνται να πάρουν θέση οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις