ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέος, ωραίος και επιβλητικός Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός έπαιξε όμορφο μπάσκετ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στη Μόσχα απέναντι στη Χίμκι (87-66) σε ένα ματς με πολλούς πρωταγωνιστές!

Οι Πειραιώτες παρουσίασαν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική της σεζόν εξαιρετικό πρόσωπο με τον Ντέιβιντ Μπλατ να νιώθει περήφανος για το πλουραλιστικό παιχνίδι των παικτών του. Εξαιρετικός ο Βεζένκοφ με 13 πόντους (5/7 σουτ), πολύτιμος ο Σπανούλης με 8 πόντους και 7 ασίστ, καίριοι οι Πρίντεζης (11 πόντοι) και Στρέλνιεκς (11 πόντοι) και αποτελεσματικοί δυο σέντερ (ο ΛεΝτέι είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Μιλουτίνοφ 9 πόντους και 9 ριμπάουντ).

Από πλευράς Χίμκι ο Αλεξέι Σβεντ πέτυχε 34 πόντους (περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του), αλλά δεν άλλαξε σε κανένα σημείο τη ροή του αγώνα έχοντας 3/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα και 6 ασίστ.

Κακό ξεκίνημα Ολυμπιακού, αλλά γρήγορη αφύπνιση

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη Μόσχα ήταν ανάλογο της εικόνας που είχε στις δυο τελευταίες επισκέψεις του στο γήπεδο της Χίμκι, όταν είχε ηττηθεί με 32 και 28 πόντους αντίστοιχα, αλλά η συνέχεια εντελώς διαφορετική, καθώς ισορρόπησε πολύ γρήγορα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε εντυπωσιακά με 12-0 σερί με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκιλ, ο οποίος πέτυχε τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε σαστισμένος αμυντικά μένοντας πίσω με διψήφια διαφορά (12-2, 4′) πολύ νωρίς με 1/6 σουτ και 3 λάθη, αλλά μετά το τάιμ άουτ τα πάντα άλλαξαν. Οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό επιθετικά με τους Σπανούλη, ΛεΝτέι και Γκος να βγάζουν αρκετή ενέργεια και να αλλάζουν πλήρως την εικόνα. Το 11-0 σερί σε διάστημα τριών λεπτών έφερε τους “ερυθρολεύκους” μπροστά στο σκορ (12-13, 7′).

“Μονοπώλιο” Σβεντ και κυριαρχία Ολυμπιακού

Ο Βεζένκοφ ανέβασε ακόμα περισσότερο το επίπεδο της επιθετικής λειτουργίας του Ολυμπιακού με το διάβασμα των φάσεων και τους συνεχόμενους πόντους που πέτυχε μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά η μεγάλη διαφορά έγινε λόγω της αμυντικής βελτίωσης. Οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν να περιμένουν τα πάντα από τον Σβεντ, ο οποίος έκανε για μια ακόμα φορά του… κεφαλιού του.

Ναι, μεν πέτυχε τους 18 από τους 22 τελευταίους πόντους της Χίμκι στο πρώτο ημίχρονο (από το 7′ μέχρι το φινάλε), αλλά αρκετές επιλογές του ήταν αμφιλεγόμενες όντας ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι τελείωσαν το πρώτο εικοσάλεπτο με 20 προσπάθειες για σουτ τριών πόντων και 9(!) για σουτ δυο πόντων.

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού, ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ είναι αρκετά διαφορετικοί ως παίκτες, αλλά κυριάρχησαν πλήρως απέναντι στους αντιπάλους του αρχίζοντας σιγά-σιγά να χτίζουν υπέρ τους διαφορά, η οποία έφθασε στο τέλος του ημιχρόνου σε διψήφιο επίπεδο (34-44).

Περίσσευμα ενέργειας και όμορφο μπάσκετ από Ολυμπιακό

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ ένιωθαν πια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση παίζοντας όμορφο μπάσκετ με αρκετούς πρωταγωνιστές. Η Χίμκι βρήκε στο τρίτο δεκάλεπτο και άλλους σκόρερ πέρα από τον Σβεντ (ο Γκιλ και Κρόκερ ήταν και πάλι αποτελεσματικοί μετά το ξεκίνημα, οι Μποστ και Μίκεϊ έβαλαν το λιθαράκι τους) και έτσι ο Ολυμπιακός ένιωσε ότι μπορεί να απειληθεί ξανά όταν το υπέρ του προβάδισμα έπεσε στους 7 πόντους (48-55, 28′).

Η αντίδραση ωστόσο, των Πειραιωτών ήταν άμεση βγάζοντας αρκετή ενέργεια με τον Παπανικολάου να επιστρέφει ορεξάτος μετά την μακρόχρονη απουσία του λόγω τραυματισμού, τον Βεζένκοφ να συνεχίζει να είναι αποτελεσματικός όντας ο κορυφαίος για την ομάδα του και τον Στρέλνιεκς να δείχνει αναγεννημένος σκοράροντας σε καίρια σημεία φθάνοντας τους 11 πόντους συνολικά.

Απόλυτη κυριαρχία και εκτόξευση της διαφοράς

Ο Σβεντ στο δεύτερο ημίχρονο πήρε λιγότερες προσπάθειες εκτός λογικής, αλλά και πάλι δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο Ρώσος σούπερ σταρ πέτυχε 34 πόντους, μόλις δυο λιγότερους από το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα, αλλά η επιρροή του ήταν μηδαμινή.

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν έκανε απλά διαχείριση της διαφοράς, αλλά την εκτόξευσε στο +21 (87-66) ολοκληρώνοντας το ματς με 25 ασίστ πλησιάζοντας το ρεκόρ του στη διοργάνωση.

Πηγή: eurohoops.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις