ΚΟΣΜΟΣ

Μερική κρατικοποίηση της Alitalia εξετάζει η κυβέρνηση

Την προοπτική να συμμετάσχει το ιταλικό δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο της αεροπορικής εταιρείας Alitalia, σε ποσοστό 15%, έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η απόφαση έγινε γνωστή μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ιταλού υπουργού και των συνδικάτων της εταιρείας, ενώ σημειώνεται ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για προσφορές άλλων εταιρειών για ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

«Εάν η Γαλλία έχει ποσοστό 14,3% της Air France τότε μπορούμε να φανταστούμε ένα παρόμοιο επίπεδο συμμετοχής» είπε χαρακτηριστικά ο Ντι Μάιο.

Η Alitalia τέθηκε υπό ειδική διαχείριση πέρυσι και η Ρώμη από τότε αναζητά έναν αγοραστή. Η πώληση έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, αλλά η προθεσμία μεταφέρθηκε στα τέλη Οκτωβρίου λόγω εκλογών τον Μάρτιο και αλλαγής κυβέρνησης.

Τα συνδικάτα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, που οδηγεί σε μεγαλύτερη κρατική συμμετοχή έναντι των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ο Ντι Μάιο υποστήριξε ότι με την ανανέωση της Alitalia και τη συμμετοχή των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (Ferrovie dello Stato) στο σχήμα θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις