ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσαν» επτά υποψήφιοι περιφερειάρχες – Επιμένουν στη Δούρου

Οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις – περιφερειακές, δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές, η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενημέρωσε ο Γραμματέας της ΚΕ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με τις συσκέψεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Μέχρι στιγμής, έχουν «κλειδώσει» οι εξής υποψηφιότητες:

  • Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της ΠΓ. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής δουλειάς από τώρα έως τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι υπάρχει σειρά πρωτοβουλιών. Μεταξύ αυτών και η Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης της ΠΓ προκειμένου να καταλήξει το κόμμα στις προτάσεις του και εν συνεχεία να γίνει εισήγηση προς την ΚΟ. Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου στις αρχές Νοεμβρίου να μπορεί να εκκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι έως τα Χριστούγεννα πρέπει να έχουν ψηφιστεί οι δεσμεύσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ (αναδρομικά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ΕΝΦΙΑ κ.α.). Τόνιζαν δε, ως προς το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων ότι η διαπραγμάτευση πηγαίνει πολύ καλά και μετέφεραν την εκτίμηση και την πεποίθηση ότι το θέμα θα κλείσει χωρίς αναταράξεις, με συναινετικό τρόπο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις