ΛΑΡΙΣΑ

Άνοιξαν οι …πόρτες του πρώτου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στη Λάρισα (φωτο)

Για τρεις ημέρες και με το μήνυμα «30 χρόνια δημιουργίας» το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας πραγματοποιείται στο Μύλο του Παππά στη Λάρισα και σήμερα άνοιξε τις «πύλες» του.

Το Φεστιβάλ τιμά τα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη συναρπαστικές ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαδραστικά δρώμενα αλλά και μοναδικές στιγμές διασκέδασης!

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης με την τελετή έναρξης και

διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Tελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε με δύο κορυφαίους ομιλητές και επιστήμονες ανέδειξαν τη σχέση της επιστήμης με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη με τίτλο της ομιλίας του «Όταν η Ιατρική συναντά την Τέχνη».

Εν συνεχεία στη σκηνή του Φεστιβαλ ανέβηκε ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες αρχιτέκτονες, ο κ. Θεοφάνης Μπομπότης. Διεθνή αρχιτεκτονικά έντυπα τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων του κόσμου. Το αρχιτεκτονικό του γραφείο έχει εκπονήσει πολυάριθμα έργα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευθεί και διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Στα έργα του περιλαμβάνονται δημόσια κτήρια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως τα βραβευμένα Νέα Μουσεία Πατρών και Χανίων και ο νέος τερματικός σταθμός του Αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για την επέκταση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στην ομιλία του με τίτλο «Αρχιτεκτονική: Έκφραση Πολιτισμού» αναφέρθηκε στην αρχιτεκτονική που μας αφορά όλους. Ποιο είναι το κύριο ζητούμενο στο σύγχρονο σχεδιασμό κτηρίων; Ποια στοιχεία του πολιτισμού μίας πόλης εκφράζει στο δημιουργημά του ένας αρχιτέκτονας; Τι ρόλο παίζουν στην κατασκευή ενός κτηρίου τα γειτνιάζοντα στοιχεία του περιβάλλοντος; Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν στην ομιλία του κ. Μπομπότη και στο διάλογο του με το κοινό.

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου: 09.00 έως 23.00
Σάββατο 13 Οκτωβρίου: 12.00 έως 23.00

Μύλος του Παππά: Γεωργιάδου 53, 41447, Λάρισα (+30) 2410 614449)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες:

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις