Most ViewedΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μετά τις καταγγελίες περί “fake news”, ο δήμος Λάρισας ζητά από το υπερταμείο να του επιστραφούν 47 ακίνητα!

Αρχικά ήταν η αποκάλυψη του Λαρισαίου βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα πως το αρχαίο θέατρο της Λάρισας έχει υπαχθεί στο υπερταμειό, στόχος του οποίου είναι η “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας. Παρά το μπαράζ αποκαλύψεων για πλήθος ακινήτων είτε πολιτιστικών ή ιστορικών μνημείων, είτε “φιλέτων” της δημόσιας περιουσίας σε όλη τη χώρα, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στην αντεπίθεση. Μεταξύ αυτών και ο Λαρισαίος Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος σε δήλωσή του, παρότρυνε τον συνάδελφό του κ. Μπαργιώτα “να σταματήσει να πολιτεύεται με διασπορά «ψευδών ειδήσεων».

Η πραγματικότητα όμως έρχεται να διαψεύσει όσους κατήγγειλαν για προσπάθεια κινδυνολογίας από την αντιπολίτευση.

Το αποδεικνύει με τον πλέον αποστομωτικό τρόπο, το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας της πολεοδομικής υπηρεσίας του δήμου Λαρισαίων, κατόπιν σχετικής εντολής του δήμαρχου Απόστολου Καλογιάννη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελευθερία στο ρεπορτάζ του συναδέλφου Δημήτρη Κατσανάκη, δεν είναι μόνον το αρχαίο θέατρο ή το πάρκο Χατζηχαλάρ για τα οποία έχει γίνει δημοσιογραφική αναφορά από την περασμένη εβδομάδα, είναι ένα ακόμη πλήθος ακινήτων δημόσιας ή δημοτικής περιουσίας που πήγαν στα χέρια των δανειστών είτε από “προχειρότητα”, είτε από δόλο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι πήγαν… “νύχτα” καθώς ουδείς στη βουλή ή στην τοπική αυτοδιοίκηση γνώριζε τι πραγματικά κρύβονταν πίσω από τους χιλιάδες κωδικούς του κτηματολογίου που μεταφέρθηκαν στο υπερταμείο.

Μεταξύ των συγκεκριμένων ακινήτων βρίσκονται το στρατόπεδο Μπουγά, το Αστυνομικό Μέγαρο, το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, το κολυμβητήριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Θωμά, το 9ο δημοτικό σχολείο, το κτήριο όπου στεγάζεται ο “Αριστέας” που φιλοξενεί άτομα με αναπηρία, δρόμοι, πλατείες, ακόμη και δημοτική περιουσία.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο δήμος αυτή τη στιγμή αξιώνει να του επιστραφούν 47 ακίνητα, αποδεχόμενος ότι η κυβέρνηση χωρίς καμία ενημέρωση, έβαλε χέρι στην περιουσία των πολιτών, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τη διαχείριση ενός φορέα που δεν ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο, αλλά από τους δανειστές του!

Κατά τα λοιπά… fake news. Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

(…περισσότερα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο…)

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις