ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική κατάκτηση κορυφής στο τένις για τον Λαρισαίο Χρήστο Νικολούλη

Ιστορική στιγμή για τον Χρήστο Νικολούλη, αθλητή του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας, αποτελεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην πανελλήνια κατάταξη νέων, κάτω των 18 ετών. Μετά την κατάκτηση  του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2018 σε μονά και διπλά, στην κατηγορία των εφήβων, ο Χρήστος Νικολούλης, αναρριχήθηκε, αν και 16 ετών (γεννηθείς το 2002), στην πλέον ανταγωνιστική κατηγορία της ελληνικής αντισφαίρισης, στην πρώτη θέση της πανελλήνιας βαθμολογίας των νέων ανδρών.

Το γεγονός της κατάκτησης της διπλής πρωτιάς σε δυο κατηγορίες, αυτές των εφήβων και των νέων, και μάλιστα από αθλητή της επαρχίας, αποτελεί από μόνο του, ιστορική και σπάνια στιγμή, που όμοια της δύσκολα συναντά κανείς στον απαιτητικό χώρο του τέννις.

Ο στόχος της πρώτης θέσης, με προγραμματισμό και μεθοδικότητα,  είχε τεθεί πριν το καλοκαίρι. Με συνεχείς διεθνείς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ο αθλητής του Ο.Α. Νίκαιας  αξιοποίησε όλο του το δυναμικό, κέρδισε εμπειρίες και απέκτησε την επαγγελματική συμπεριφορά και κουλτούρα, που απαιτείται σε τέτοιου είδους προκλήσεις.  Υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας, συμμετείχε στα διεθνή πρωταθλήματα που φιλοξένησε η χώρα μας, σε Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κιλκίς και Κουφάλια, κατακτώντας πρώτες και δεύτερες θέσεις.

Ως παίχτης της εθνικής ομάδας, εκπροσώπησε τα εθνικά χρώματα στο ατομικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στην Μόσχα (Ρωσία, 17-24/7), ενώ με την συνοδεία του προπονητή του και αρχηγού της αποστολής Μίζιο Δημήτρη, συμμετείχε στην ομάδα του ομαδικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος junior Davis cup, στην πόλη Λατιάνο (Ιταλία, 1-5/8).

Με καταγωγή από την Χάλκη Λάρισας του δήμου Κιλελέρ, ο Χρήστος Νικολούλης, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα αθλητή, όχι τόσο για την πολύχρονη αξιοποίηση του ταλέντου του με σκληρή προπόνηση και στερήσεις, όσο για το ήθος και την ταπεινή προσέγγιση, με τη οποία φιλοσοφεί τις νίκες και της ήττες του. Με άξιους συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τους γονείς του, Βαγγέλη και Δέσποινα και τον μεγάλο του αδερφό Κωνσταντίνο, ενεργό αθλητή της Νίκαιας, ο Χρήστος αποδεικνύει ότι ακαδημαϊκές και αθλητικές επιδόσεις συνδυάζονται, όταν υπάρχει μεράκι, όρεξη για σκληρή και επίπονη εργασία, σε ένα περιβάλλον προπόνησης, που προωθεί την αριστεία, χωρίς να είναι αυτοσκοπός, με σεβασμό στα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η πρόεδρος του ιστορικού ομίλου του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας, κα Πέπη Ακριβούλη, όλο το Δ.Σ. και τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, αισθάνονται ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια για τα επιτεύγματα του αθλητή Χρήστου Νικολούλη, τα οποία προστίθενται στην πλούσια παρακαταθήκη του συλλόγου, ευχόμενοι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι αθλητές/τριες.

Ο Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας, με έδρα τη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ, από το 1997, αποτελεί πρότυπο ενεργό μέλος του Ελληνικής Ομοσπονδίας αντισφαίρισης, με πλήθος επιτυχιών σε ατομικά και διασυλλογικά πρωταθλήματα, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τη προώθηση του αθλήματος, είτε μέσω διοργανώσεων, είτε με την διενέργεια σεμιναρίων σε αθλητές και γονείς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις