ΛΑΡΙΣΑ

Παιχνίδια στο Γαλλικό Ινστιτούτο για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας , το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Teachers4Europe, ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Ν.Λάρισας, ,το πολιτιστικό κέντρο εκπαιδευτικών ΠΟΚΕΛ ,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Europe Direct Περιφέρειας αιΘεσσαλίας καλούν τα παιδιά της πόλης στο Γαλλικό Ινστιτούτο για τα παιχνίδια .

Le jeudu facteur, ή … βάλε το μήνυμα στον σωστό φάκελο !

Το γαλλικό παιχνίδι «Le facteur»- «Ο ταχυδρόμος»  συναρπάζει τους μαθητές κάθε ηλικίας και συνδυάζει την δυναμική της ομάδας με την αξία της αυτονομίας. Πρόκειται για ένα πολυγλωσσικό παιχνίδι που καλεί τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις γενικές γνώσεις τους πάνω στις κουλτούρες των λαών της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες,  παίρνουν έναν φάκελο με πολυπολιτισμικά «εικονο-μηνύματα», τα οποία πρέπει να βάλουν στον σωστό φάκελο- χώρα. Με το σφύριγμα της έναρξης, όλοι οι μαθητές-ταχυδρόμοι θα ξεχυθούν στον περιορισμένο χώρο του πεζόδρομου Κούμα για να μοιράσουν σωστά και … γρήγορα … τα μηνύματα !

Tic -Tac Boom, ή …   βρες τη γλώσσα πριν τελειώσει ο χρόνος!

Σε αυτό το «εκρηκτικό» παιχνίδι ένας παίκτης από κάθε ομάδα φορά ένα καπέλο με το όνομα μίας από τις Ευρωπαϊκές χώρες και οι συμπαίκτες του, του δίνουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν γι’ αυτή τη χώρα, μέσα σε ορισμένο χρόνο – ώσπου να..σκάσει η «βομβα» του χρονόμετρου! Εάν ο παίκτης, καταφέρει πριν τη λήξη του χρόνου, να βρει τη γλώσσα της χώρας που υπάρχει στο καπέλο του, κερδίζει ένα βαθμό για την ομάδα του! Το παιχνίδι ολοκληρώνεται, όταν παίξουν όλα τα μέλη όλων των ομάδων.

Ποιοι θα είναι οι νικητές ;

Rendez-vous στον πεζόδρομο της Κούμας !

Τα παιχνίδια  απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού και θα πραγματοποιηθούν τη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 287508

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις