ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κούγιας για όλα: Τι είπε για το γήπεδο, την απειλή με μαχαίρι και τους οργανωμένους – Η αποκάλυψη “βόμβα” για Πηλαδάκη

Χειμαρρώδης υπήρξε για μία ακόμη φορά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, στα γραφεία της ομάδας στο κέντρο της Λάρισας.

Από τη συνέντευξη έγινε σαφές σε όλους τους τόνους πως δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησής του. Τουναντίον, επιχείρησε μία “ρελάνς” ανακοινώνοντας για διάδοχο του Αντωνίου στον πάγκο, την παλιά μεγάλη δόξα του ιταλικού ποδοσφαίρου Τζιανλούκα Φέστα (φωτό κάτω).

“Αυτοπροτάθηκαν 18 προπονητές, προτάθηκε όμως κι ένας προπονητής που δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να τον φέρουμε στην ΑΕΛ” ήταν το σχόλιο του κ. Κούγια, κάνοντας λόγο για επιλογή “από το πάνω ράφι” αλλά και για “οικονομική υπέρβαση”.

ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Για το “καυτό” ζήτημα του γηπεδικού, ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα λέγοντας πως μέχρι στιγμής έχει πληρώσει 1,35 εκ. ευρώ για το γήπεδο, επιρρίπτοντας ευθύνη για το αδιέξοδο στον ιδιοκτήτη του AEL FC ARENA Κώστα Πηλαδάκη. Επικαλέστηκε διαρκείς συζητήσεις με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη νέας πρότασης προς τον κ. Πηλαδάκη προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να μη χρειαστεί να παίξει η ομάδα εκτός Λάρισας, καθώς το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο για αγώνες Α’ Εθνικής. Η νέα πρόταση του κ. Κούγια έχει ως εξής: 7.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι, 20% επί των εισπράξεων, κάλυψη του 50% του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ήτοι 30.000 ευρώ, ανάληψη του 50% του κόστους συντήρησης του γηπέδου που αντιστοιχεί σε 20.000 ευρώ, χρήση μόνο στους αγώνες και παραχώρηση ενός χώρου για τη φύλαξη του λεωφορείου της ομάδας.

Άφησε σαφείς αιχμές για τη διοίκηση του ΕΑΚΛ, τονίζοντας πως τρία χρόνια “δεν έβαλαν ούτε μία βίδα στο γήπεδο”, αλλά και ότι “τοποθέτησαν τα νέα καθίσματα που πλήρωσε η ΑΕΛ σε εξέδρες που δεν είναι κατάλληλες” λόγω του γνωστού προβλήματος στατικότητας.

Ξεκαθάρισε επίσης πως εάν η ομάδα γυρίσει στο ARENA, δε θα λειτουργήσει θύρα οργανωμένων φιλάθλων.

Η πρότασή του ισχύει μέχρι την Πέμπτη οπότε και πρέπει να δηλωθεί έδρα, διαφορετικά θα χρειαστεί να οριστεί άλλος χώρος από τη διοργανώτρια αρχή.

“Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΕΒΑΛΕ ΕΝΕΧΥΡΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ”

Αίσθηση προκάλεσε και τα όσα είπε ο κ. Κούγιας για τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, για τον οποίο υποστήριξε πως “έχει βάλει υποθήκη το ARENA για τα χρέη του”, τα οποία όπως συμπλήρωσε – επικαλούμενος πληροφορίες – ανέρχονται σε 129 εκ. ευρώ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μάλιστα, πρόσθεσε πως “αν γυρίσεις τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Πλεξίδα ανάποδα δε θα πέσει ούτε πενηνταράκι”, απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν τους δύο πρώην προέδρους της ΑΕΛ να “συμμαχούν” για να ξαναπάρουν την ομάδα.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΛΙΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, των κ.κ. Λιόντου, Παλαιοχωρλίδη και Σόφη, άφησε σαφείς αιχμές για τον πρώτο, λέγοντας πως “δεν αποδέχομαι να με χρησιμοποιούν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα” για να συμπληρώσει ότι “αν προκληθεί από τον κ. Λιόντο, θα πει τι συμβαίνει”.

Εντός του μηνός θα πληρωθούν οι κενές θέσεις του συμβουλίου.

“ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ”

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αποκάλυψε επίσης ότι λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ στις 5 Σεπτεμβρίου, άτομα βρέθηκαν στα γραφεία κι ένα εξ’ αυτών τον απείλησε με μαχαίρι.

“ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ”

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από έγκλειστο στις φυλακές ο οποίος απείλησε εμμέσως τον γιό του.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ

Αρκετές αναφορές έκανε ο κ. Κούγιας σε μία μικρή μερίδα οργανωμένων με καταγωγή από την Αλβανία, τους οποίους συνέδεσε με εγκληματικές πράξεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε ερώτηση του onlarissa.gr για τη μειωμένη προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο, την απέδωσε στην “υπερπροβολή των αγώνων από την τηλεόραση”, καθώς και στη “συνεχή απαξίωση της ομάδας από το 2009 και μετά”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Για το αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα, ο κ. Κούγιας μίλησε για “δύσκολο πρόγραμμα” κι εκτίμησε πως αφού η ομάδα έχει πολύ καλές μονάδες παικτών, με την έλευση του νέου προπονητή θα ανακάμψει.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

“Θερμό” επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και μίας μικρής ομάδας φιλάθλων έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΛ επί της οδού Κύπρου.

Με αφορμή την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, οι φίλαθλοι ανέβηκαν στον πέμπτο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ.

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων ώστε να λήξει το συμβάν.

Δείτε φωτογραφία:

Ένταση προκλήθηκε και μετά το πέρας της συνέντευξης όταν άλλος φίλαθλος ζήτησε το λόγο και χαρακτήρισε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ “ανεπιθύμητο για την πόλη”.

newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις