ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μάτι: «Μπλόκο» στην έρευνα για τους υπαίτιους της τραγωδίας

Στο παρά πέντε της απόδοσης ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με την αποστολή κλήσεων προς υπόπτους, ένα έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλάζει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το πολυσέλιδο πόρισμα (πάνω από 100 σελίδες) του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Και ενώ ο κ. Ζαγοραίος βρισκόταν ένα  βήμα πριν από την κλήση υπόπτων για τέλεση αδικημάτων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με έγγραφη παραγγελία της, ζητά στην ογκωδέστατη δικογραφία να περιληφθεί και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Επισημαίνεται ότι η επιθεωρήτρια έδωσε εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε λίγα 24ωρα μετά την πυρκαγιά και συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι αριθμώντας ως τώρα εκατοντάδες καταθέσεις και όλα τα δεδομένα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η απόδοση ποινικών μετατίθεται χρονικά.

Ο απερχόμενος προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην εισαγγελία Εφετών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση. Αναλαμβάνουν δυο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έρευνας ο κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής  οι οποίοι κλήθηκαν ήδη σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις