ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Καταψηφίζουν τη συμφωνία οι Εργατικοί αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις τους

Την καταψήφιση της όποιας συμφωνίας πετύχει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν αυτή δεν πληροί τις προϋποθέσεις του, ανακοίνωσε το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας μέσω του εκπροσώπου του.

Οι Εργατικοί έχουν θέσει έξι προϋποθέσεις για να στηρίξουν την όποια συμφωνία για το Brexit και η Μέι ίσως ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική στήριξη για την όποια συμφωνία, καθώς κάποιοι στο δικό της Συντηρητικό Κόμμα έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι στις σημερινές της προτάσεις.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι, οι κορυφαίοι υπουργοί της πρωθυπουργού συνεχίζουν να στηρίζουν τις προτάσεις της για το Brexit, μετά την απόρριψη των σχεδίων της από τους ηγέτες της ΕΕ στην άτυπη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα.

Το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι είναι βαθιά διχασμένο για την κατεύθυνση που θα πρέπει να λάβουν οι συνομιλίες με την ΕΕ, με όσους αντιτίθενται στα σχέδιά της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην υπουργού της για το Brexit, να πραγματοποιούν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό όραμα με βάση μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Οι κορυφαίοι υπουργοί της αναμένεται να συζητήσουν σήμερα τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ένωση και ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επανέλαβε ότι η Μέι παραμένει ταγμένη στα σχέδιά της.

«Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την πλήρη στήριξή του στη Λευκή Βίβλο (τις προτάσεις της) και αυτό συνεχίζει να ισχύει» δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις