ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«AπόΝερα, 6 ιστορίες με λίγο νερό» στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο

Η καλλιτεχνική ομάδα Μαρμίτα παρουσιάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, την παράσταση «AπόΝερα, 6 ιστορίες με λίγο νερό», στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ.

Η Ομάδα Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις Αρχοντούλα Μήτσιου, Μαρία Μανάση και Στέλλα Σακελλαρίου, με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Στη Μαρμίτα μαγειρεύουν κουκλοθέατρο, θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές, φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους.

Στη Μαρμίτα φτιάχνουν θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες.

Υπόθεση

Το νερό κυλάει, ρέει, τρέχει, ξεδιψάει, ομορφαίνει, καθαρίζει… το νερό στάζει, λερώνεται, μολύνεται, δηλητηριάζεται…

Δεν υπάρχει ζωή χωρίς νερό, το νερό είναι ζωή, το νερό τελειώνει.

Γιατί; Ποιανού είναι το νερό; Από πού έρχεται; Πόσο νερό έχει μείνει; Φτάνει για όλους; Τι φταίει που τελειώνει το καθαρό νερό; Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς νερό;

Με αληθινές ιστορίες νερού απ’ όλο τον κόσμο, με ήρωες συνομήλικα παιδιά, αποσκοπούμε να καταφανούν τρόποι και πιθανές λύσεις στο πρόβλημα.

Στην παράσταση μιλάμε στα παιδιά για την παγκόσμια κρίση Νερού, δίνοντάς τους πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοήσουν αυτό το περίπλοκο και επείγον ζήτημα. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν γιατί τελειώνει το καθαρό νερό.
Είναι δικό τους το μέλλον.

-Καλλιτεχνικές τεχνικές: Σύγχρονο Θέατρο Σκιών, Επιτραπέζια κούκλα bunraku, Θέατρο ντοκουμέντο ( βασισμένο με πραγματικές ιστορίες )

-Ηλικία θεατών: 4+

Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες-κρατήσεις: καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2410 614449.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις