ΚΟΣΜΟΣ

Επτά στρατιωτικοί και εννιά «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών στο Πακιστάν

Επτά Πακιστανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με αντάρτες σε μια από τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Σάββατο το επιτελείο.

Οι περιοχές των φυλών, που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, αποτελούν μια ζώνη όπου οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα δρουν απρόσκοπτα και ατιμώρητα εδώ και χρόνια. Μετατράπηκαν σε ένα από τα πεδία του λεγόμενου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Στα μέσα του 2014, ο πακιστανικός στρατός άρχισε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον ένοπλων εξτρεμιστικών οργανώσεων που είχαν βάση τους την περιοχή έπειτα από μια επίθεση σε σχολείο, στο οποίο φοιτούσαν κυρίως παιδιά στελεχών των ένοπλων δυνάμεων, στην Πεσάβαρ, με 150 νεκρούς, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν μαθητές. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι πακιστανοί Ταλιμπάν.

Δύο χρόνια αργότερα, το επιτελείο διαβεβαίωσε ότι εκκαθάρισε τα τελευταία οχυρά των ανταρτών, έπειτα από μια τελευταία επιχείρηση τρίμηνης διάρκειας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορεί συχνά το Πακιστάν ότι ανέχεται την παρουσία ασφαλών καταφυγίων των εξτρεμιστών στις περιοχές αυτές, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις