ΛΑΡΙΣΑ

Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα για τον Λαρισαίο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνη, Θωμά Παπαλιάγκα

Η Δημοκρατική Ευθύνη, στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει προγραμματίσει ανά την Ελλάδα, επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου καθετοποιημένη πτηνοτροφική μονάδα στο Μαυρονέρι του Κιλκίς.

Ο Επικεφαλής κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, ο Υπεύθυνος Συντονισμού κ.Βασίλης Σαββίδης και ο κ.Παναγιώτης Κοϊτσίδης ενημερώθηκαν για τον κλάδο της πτηνοτροφίας, για έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα. Παράλληλα συζήτησαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας συνολικά.

Στη συνέχεια, είχαν συνάντηση με τους υπεύθυνους της εταιρείας Palaplast, στη Βιομηχανική Ζώνη της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στην παραγωγή αρδευτικών συστημάτων και συστημάτων θέρμανσης – υδραυλικών, με εξαγωγές σε εβδομήντα χώρες. Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης παρουσίασε το πρόγραμμά της δίνοντας έμφαση στον τομέα των εξαγωγών και τόνισε το όραμά της σχετικά με τις εξαγωγικές μονάδες. Η Δημοκρατική Ευθύνη επιθυμεί μια οικονομία με βάθος, με επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, αλλά και με λιγότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Μια οικονομία δυναμική, χωρίς αποκλεισμούς, στην οποία θα υπάρχουν κίνητρα για παραγωγή, εργασία και πρόοδο. Μια οικονομία στην οποία το κράτος δε θα μπαίνει «συνέταιρος» στην παραγωγή και την εργασία, αλλά θα ρυθμίζει τις αγορές, ώστε να εξυπηρετείται και το δημόσιο συμφέρον. Θα παρεμβαίνει ενεργά, ώστε να διορθώνει τις εγγενείς αδυναμίες και θα διασφαλίζει την τήρηση κανόνων και νόμων.

Εν συνεχεία οι κ.κ. Παπαλιάγκας, Σαββίδης και Κοϊτσίδης συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση και με τους αντιδημάρχους με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τα προβλήματα του Δήμου τα οποίαν αφορούν την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης παρουσίασε το όραμά της και τις προτάσεις της για την τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι το διοικητικό σύστημα της χώρας συνδέεται λειτουργικά με το πολιτικό, το οικονομικό και το κοινωνικό σύστημα ή με άλλα λόγια εντάσσεται στο ευρύτερο «συστημικό τετράγωνο» που συνδέει Δημόσια Διοίκηση – Πολιτική – Οικονομία – Κοινωνία.

Τέλος, η Δημοκρατική Ευθύνη συναντήθηκε και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο πρόεδρός του κ. Νίκος Αντωνάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου των οικονομολόγων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις διεκδικήσεις του κλάδου. Από την πλευρά της η Δημοκρατική Ευθύνη τόνισε ότι σήμερα ακόμη και όσοι μπορούν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και να πετύχουν, έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό επίπεδο φορολογίας αλλά και το ασφαλιστικό, που θα τους αναγκάσουν είτε σε μετεγκατάσταση είτε σε λύσεις (νόμιμης) φοροαποφυγής.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις