ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέα αποκάλυψη: Παραχώρησαν στο υπερταμείο και τα 32 στρέμματα της μεγάλης ανάπλασης στο Χατζηχαλάρ!

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Προτού καλά – καλά ηρεμήσει η πόλη από τις αναταράξεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστα Μπαργιώτα πως μέσα στη λίστα των αρχαιολογικών χώρων και εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, βρίσκεται και το αρχαίο θέατρο, μια νέα «βόμβα» του ίδιου βουλευτή έρχεται να προκαλέσει νέες δονήσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπαργιώτας με ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αποκαλύπτει πως στο Υπερταμείο περνάνε και 32 ολόκληρα στρέμματα στο Χατζηχαλάρ!

Πρόκειται για το νότιο κομμάτι, πίσω από την 1η Στρατιά, εκεί όπου έγιναν τα μεγάλα έργα ανάπλασης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητεία του πρώην δημάρχου κ. Κώστα Τζανακούλη.

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, ενώ στην περίπτωση του Αρχαίου Θεάτρου υπήρχε, έστω και έωλα, το επιχείρημα περί «παραχώρησης» και όχι «πώλησης», κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να σταθεί, ως πολιτικό επιχείρημα, αφού δεν πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο.

Αναδίπλωση Καλογιάννη

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος της προσεκτικής αναδίπλωσης του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος ενώ το απόγευμα της Πέμπτης έκανε δηλώσεις σε τόνο επιθετικό, «φωτογραφίζοντας» αυτούς που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις καταγγελίες του Λαρισαίου βουλευτή, την Παρασκευή το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κας Ρένας Καραλαριώτου, εμφανίστηκε πολύ πιο προσεκτικός, κάνοντας λόγο για «σοβαρό ζήτημα».

Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις, για τα 32 στρέμματα στο Χατζηχαλάρ, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, αναμένεται τις επόμενες μέρες… “ποταμός” καινούριων στοιχείων, για κτίρια εντός του ιστού της πόλης, που πρόκειται να δημιουργήσουν μέγιστο πολιτικό ζήτημα.

Όπως είναι λογικό, ο ένας μετά τον άλλον, πολιτικοί παράγοντες και κομματικές οργανώσεις στη Λάρισα, έχουν αρχίσει να «ακονίζουν μαχαίρια», για ένα θέμα με άγνωστες, αυτή τη στιγμή, πολιτικές παρενέργειες, στο δρόμο για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις