ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ήρθαν στο Βόλο για τάμα και είπαν να κάνουν και μια διάρρηξη…

Ήρθαν να κάνουν τάμα στον Άγιο Απόστολο το Νέο, γιατί η σύζυγός του ενός είναι έγκυος και κάνοντας μια βόλτα στην πόλη με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, είπαν να κάνουν και μια διάρρηξη…

Κάπως έτσι αιτιολόγησαν την απόπειρα διάρρηξης, στην οποία προχώρησαν, χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι τέσσερις δράστες, που είχαν συλληφθεί προχθές από την Αστυνομία, οι δύο στο Βόλο και οι δύο στην εθνική οδό, κοντά στη Λαμία, σε μπλόκο που τους είχαν στήσει οι αστυνομικοί.

Χθες, πριν οδηγηθούν στο Αυτόφωρο, οι τέσσερις Ρομά, δύο 20χρονοι και δύο 22χρονοι, φέρεται να δήλωσαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, πως είχαν έρθει στο Βόλο, για να κάνουν τάμα στον Άγιο Απόστολο το Νέο, καθώς η σύζυγος του ενός εξ αυτών, είναι έγκυος. Όταν από τον Εισαγγελέα ρωτήθηκαν, αν πάνε συχνά στην εκκλησία, δήλωσαν πως δεν θυμούνταν, πότε είχαν πάει τελευταία φορά…

Το Αυτόφωρο επέβαλε στους τρεις εκ των τεσσάρων δραστών, δύο 20χρονους και έναν 22χρονο, ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, στον καθένα, κρίνοντάς τους ένοχους για απόπειρα κλοπής από κοινού, ενώ στον τέταρτο, έναν 22χρονο, τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια στην απόπειρα και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, με τριετή αναστολή.

Ο τελευταίος ήταν ο οδηγός του ΙΧ με το οποίο φέρεται να ήρθαν στο Βόλο οι τέσσερις Ρομά από τα Άνω Λιόσια Αττικής, που έχουν ωστόσο λευκό ποινικό μητρώο.

Απολογούμενοι οι τέσσερις ζήτησαν συγνώμη από το Δικαστήριο και προθυμοποιήθηκαν να αποζημιώσουν τον 75χρονο ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας, στην οδό Περραιβού, την οποία αποπειράθηκαν να διαρρήξουν. Ωστόσο ο 75χρονος δεν αποδέχθηκε την προσφορά τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το ξύλινο παράθυρο της μονοκατοικίας, σπάζοντάς το με το μπουζόκλειδο που είχαν στο ΙΧ… Η απόπειρα έγινε προχθές, γύρω στις 10 το πρωί, την ώρα που ο 75χρονος ιδιοκτήτης απουσίαζε.

Έγιναν, ωστόσο, αντιληπτοί από περίοικους, που ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι δυο από αυτούς συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που έσπευσαν στην περιοχή. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο ένας 20χρονος και ο ένας 22χρονος, ενώ οι άλλοι δύο, τράπηκαν σε φυγή με το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών, συνελήφθησαν και αυτοί από το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας, καθώς είχαν προλάβει να βγουν εκτός Μαγνησίας.

Η σύλληψή τους έγινε προχθές το μεσημέρι στα διόδια  Μαυρομαντήλας Φθιώτιδας.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις