ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ουρουγουάη: Νέο 4ετές συμβόλαιο με τον 71χρονο Ταμπάρες

Μπορεί να έχει συμπληρώσει από τον περασμένο Μάρτιο το 71ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο Guillain-Barre που τον υποχρεώνει να κινείται με πατερίτσες, όμως ο Όσκαρ Ταμπάρες θα κρατάει το πηδάλιο της Εθνικής Ουρουγουάης μέχρι το 2022!

Για τέσσερα χρόνια επέκτεινε τη συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του, οπότε είναι σαφές ότι το πλάνο προβλέπει παρουσία και στα γήπεδα του Κατάρ στο επόμενο Μουντιάλ σε ηλικία 75 ετών!

Ο Ταμπάρες βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Ουρουγουανών από το 2006 (αν εξαντλήσει το συμβόλαιο θα συμπληρώσει 16ετία), έχοντας καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο της εθνικής ομάδας του, εκμεταλλευόμενος βέβαια και τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που έχουν βγει στο προσκήνιο, κυρίως σε αμυντική και επιθετική γραμμή. Όχι μόνο έχει κατορθώσει να εμφανιστεί σε κάθε μεγάλη διοργάνωση από τότε, αλλά έχει κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα το 2011 και την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότια Αφρική.

Ο «καθηγητής» -όπως τον προσφωνούν- είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα της λατινικής Αμερικής.

Σημειωτέον στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας, η Ουρουγουάη αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία. Σε 185 ματς στον πάγκο της Σελέστε, ο Όσκαρ Ταμπάρες έχει μετρήσει 90 νίκες, 47 ισοπαλίες και 48 νίκες.

Μάλιστα, πριν ανακοινωθεί ότι υπογράφει νέο τετραετές συμβόλαιο είχε γνωστοποιηθεί ότι θα στηθεί άγαλμα προς τιμήν του στο Μοντεβιδέο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις