ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Κέλλα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Η Εκκλησία συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης του Έθνους»

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Έλλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τον ρόλο της Εκκλησίας στη σύγχρονη εποχή καθώς και τις συνέργειες Κράτους-Εκκλησίας προς την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε ότι «η Εκκλησία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Έθνος και το ελληνικό κράτος και αποτελεί μία αστείρευτη πηγή αξιών και αρχών». Επιπλέον, τόνισε ότι «το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι μνημειώδες, αφού προσφέρει απλόχερα, χωρίς διακρίσεις, και σε διαρκή βάση την ποιμαντική και υλική υποστήριξή της στον δοκιμαζόμενο λαό».

Περαιτέρω, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση της ελληνορθόδοξης εκπαίδευσης και, ειδικότερα, την εμβάθυνση του μαθήματος των Θρησκευτικών στη χριστιανική διδασκαλία και την πραγματοποίηση της πρωινής προσευχής. Επίσης, συζήτησαν τις προοπτικές ανάληψης ευρύτερων συνεργειών για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και το ζήτημα της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας σε σχέση με τα κληροδοτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Φυσικά, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο θέμα της εκλογής Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, εστιάζοντας στην ανάγκη διατήρησης της ηρεμίας στην Ιερά Μητρόπολη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λαρισαίος Βουλευτής δήλωσε:

«Είχαμε μία εγκάρδια συζήτηση με τον Μακαριώτατο, κατά την οποία εξετάσαμε τα περιθώρια εμβάθυνσης της συνεργασίας Κράτους-Εκκλησίας στο μέλλον. Η παράταξή μας αναγνωρίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μία διακριτή αποστολή εντός του Ελληνικού Κράτους και διαδραματίζει έναν προεξάρχοντα ρόλο στην ελληνική κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας αρχές και αξίες από γενιά σε γενιά.

Παράλληλα, τόνισα προς τον Αρχιεπίσκοπο ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συναινέσει στη συζήτηση, που έχει ανοίξει για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, αφού κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές συνέπειες για τη συνοχή του λαού μας. Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη της Ελληνικής Δημοκρατίας και σαρξ εκ της σαρκός του Έθνους και της Πατρίδας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις