Παρασκήνιο

Ο Μητσοτάκης και τα χρίσματα για το Δήμο

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, αναφορικά με τα χρίσματα σε υποψηφίους Δημάρχους, προκάλεσε εύλογες απορίες.

«Στις περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Για τον απλούστατο λόγο ότι, με τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του κράτους, οι Περιφέρειες είναι κρίσιμος αναπτυξιακός βραχίονας για την υλοποίηση της πολιτικής μας. Δεν σημαίνει αυτό, κατ’ ανάγκη, ότι θα υποστηρίξουμε υποψηφίους επειδή προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί κάπου να επιλέξουμε πρόσωπα τα οποία είναι έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Άρα θα στηρίξουμε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένους συνδυασμούς.

Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Αν πραγματικά πιστεύει κανείς στην χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών, τότε τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων, της στήριξης, και να δίνουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν με τον τρόπο με τον οποίο αυτές πιστεύουν ότι είναι ο πιο κατάλληλος…», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και, όπως ήταν λογικό, τέθηκε αμέσως το ερώτημα:

Αν είναι έτσι τότε γιατί προσπαθούν να «μαντρώσουν» τους γαλάζιους που ενδιαφέρονται για τον δήμο Λαρισαίων;

Κάθε απάντηση δεκτή…

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις