ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καλογιάννης: Η Λάρισα αλλάζει φυσιογνωμία – Εξηγήσεις για τα έργα από τον δήμαρχο αλλά και για το Αρχαίο Θέατρο και το υπερταμείο

Εξηγήσεις έδωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σε ενημερωτική εκδήλωση που έγινε απόψε στο Χατζηγιάννειο στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018», για τα έργα, την σχετική μελέτη και απάντησε σε κάποια  ερωτήματα πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην πόλη.

Επιπρόσθετα έδωσε απαντήσεις και για το Αρχαίο Θέατρο και το υπερταμείο.

Εκτός από τον δήμαρχο μίλησε επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργος Σούλτης ενημερώνοντας για τα έργα που γίνονται στη πόλη και το σχέδιο δράσης, όπως επίσης ο  Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης, πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, επικεφαλής μελετητικής ομάδας ΣΒΑΚ Δήμου Λαρισαίων και ο Αναστάσιος Παπαδημητρίου – εκπρόσωπος CIVINET για Ελλάδα και Κύπρο (πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πόλεις που επιθυμούν να αναπτύξουν και μέτρα για τη βελτίωση των αστικών μεταφορών).

Ο Απόστολος Καλογιάννης σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε: «Ιδιαίτερη εκδήλωση η σημερινή και έχει σημείο αναφοράς τα έργα που γίνονται στην πόλη. Μιλάμε για μια βιώσιμη Λάρισα πια. Τα νέα έργα που γίνονται θα διαγράψουν την πορεία της για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια. Είναι μία δουλειά που σχεδιάσαμε από την αρχή της θητείας μας και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη πανελληνία που έχει σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Να πούμε ότι είναι μια επιστημονική μελέτη που απαντάει σε καίρια ερωτήματα, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με την παράνομη στάθμευση, τι θα γίνει με το βάρος που σηκώνει σήμερα το κέντρο, όπου ούτε οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας μπορούν να βελτιώσουν μια κατάσταση. Αυτές τις απαντήσεις δίνει αυτό το σχέδιο. Και πράγματι με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με την ελεγχόμενη στάθμευση, τα περιφερειακά πάρκα, θεωρούμε ότι η πόλη θα αλλάξει τα επόμενα 5-6 χρόνια φυσιογνωμία και θα ζήσει ότι έζησε την δεκαετία ‘85-‘95. Η Λάρισα λοιπόν αλλάζει και αλλάζει σημαντικά».

Σε ότι αφορά τις διαθέσεις του υπερταμείου ο κ. Καλογιάννης απάντησε: «Θα το δούμε αυτό, αλλά γνωρίζουμε αυτή την ώρα ότι η ΟΤΑ και οι αρχαιολογικοί χώροι θα εξαιρεθούν από το υπερταμείο. Νομίζω ότι προτρέχουμε. Αν πράγματι υπάρχουν ακίνητα της πόλης τα οποία διεκδικεί ο δήμος και τα οποία θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε από την μεριά αυτών που διεκδικούν».

ΔΕΙΤΕ TΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Αθανασία Παύλου

ΦΩΤΟ: Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις