ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ποινές φυλάκισης για τέσσερα άτομα που επιχείρησαν να «πετάξουν» από Νέα Αγχίαλο με πλαστά διαβατήρια

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκαν χθες τρεις Τούρκοι και ένας Σύρος, που είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της Κυριακής, γιατί αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν στο Μόναχο της Γερμανίας από το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος) με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόκειται για έναν Σύρο 21 χρόνων και τρεις Τούρκους, 36, 37 και 29 χρόνων αντίστοιχα στον καθένα από τους οποίους επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ τους επιβλήθηκε και συνολική χρηματική ποινή 4.000 ευρώ στον καθένα.

Οι καταδικασθέντες δήλωσαν απολογούμενοι ότι αγόρασαν τα πλαστά έγγραφα στην Ομόνοια, ενώ ο Σύριος ήταν η δεύτερη φορά που συνελήφθη, καθώς είχε αποπειραθεί κατά το παρελθόν, να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο Ζακύνθου. Επίσης ανέφεραν ότι έχουν συγγενείς στη Γερμανία, γι’ αυτό θέλουν να πάνε εκεί.

Προχθές είχαν συλληφθεί επίσης στο ίδιο αεροδρόμιο, μια τετραμελής οικογένεια Τούρκων, με το μικρότερο μέλος να είναι 15 ετών και ένα ζευγάρι από την Ερυθραία με το τρίχρονο παιδάκι τους, που αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις