ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αναβαθμισμένο, με πληρότητα 100% και αυξημένα έσοδα φέτος το παζάρι της Λάρισας

Με υψηλές φιλοδοξίες για ένα παζάρι που ως θεσμός πλέον αγγίζει το σύνολο της χώρας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής, παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φετινού παζαριού που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για έναν «θεσμό που αναβαθμίζεται συνολικά όχι μόνον για τη Λάρισα και την περιοχή, αλλά για την Ελλάδα», αναδεικνύοντας τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις με προμετωπίδα τη μεγάλη συναυλία του Γκόραν Μπρέκοβιτς στην πρεμιέρα, ως «συναυλίες που δίνουν εντελώς άλλα χαρακτηριστικά σ’ αυτό που γνώριζε η πόλη πριν από λίγα χρόνια».

«Το παζάρι της Λάρισας είναι ένας θεσμός που αγαπούν οι πολίτες και το μόνο που εμείς κάνουμε είναι να το βελτιώσουμε σε σημαντικό βαθμό» είπε επίσης ο δήμαρχος Λάρισας, τονίζοντας πως «φέτος πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας γεγονός».

Ιδιαίτερα στάθηκε και στις εκδηλώσεις που θα λάβουν νωρίτερα την Κυριακή στο κέντρο της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το παζάρι θα πρέπει να δεθεί με το κέντρο». Στο πλαίσιο αυτό η μπάντα του επίσης Σέρβου μουσικού, Μάρκο Μάρκοβιτς, μαζί με 400 περίπου χορευτές πολιτιστικών συλλόγων της Λάρισας, θα αναλάβουν να «σηκώσουν στο πόδι» τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία τσίπουρου και μεζέδων.

Ο αντιδήμαρχος κ. Νταής μάλιστα, χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 11.30 το πρωί της Κυριακής, ως ένα «μουσικοχορευτικό βαλκανικό καραβάνι το οποίο θα διατρέξει τους δρόμους της Λάρισας».

Σε ότι αφορά τα φετινά έσοδα, αυτά αναμένονται αυξημένα ελέω και του μεγάλου ονόματος του Γκόραν Μπρέκοβιτς, που εκτιμάται πως θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών το βράδυ της Κυριακής.

Η δε πληρότητα του παζαριού, είναι στο 100%, με την παρουσία Λαρισινών επιχειρήσεων να είναι μάλλον αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται τέλος πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σιμόνα Ιόβτσεβα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις