Ηρακλής Γερογιώκας

Ο Τσίπρας ήταν ο Τσίπρας

Όπως δεν κρύβεται ο έρωτας, ο βήχας, τα λεφτά, έτσι ακριβώς, όπως μας έδειξε ο κ. Τσίπρας χθες το βράδυ στη ΔΕΘ, δεν κρύβεται και η απελπισία. Μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για πολλά πράγματα, αλλά η απελπισία είναι κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιβαστούμε για όσο ακόμη επιλέξει να  παραμείνει στη θέση του. «Είναι ναρκωτικό η απελπισία», έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν. Σε κατάσταση απελπισίας οι άνθρωποι δείχνουν ένα κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας τους. Άλλοι επιλέγουν να παλέψουν, άλλοι να τα παρατήσουν, άλλοι να καταφύγουν αβίαστα σε συνεργασίες με οποιονδήποτε συντάσσεται μαζί τους, άλλοι στρουθοκαμηλίζουν, άλλοι βυθίζονται σε πηγάδια υποκρισίας, ανασύρουν κουβάδες λάσπης και μπογιές υποκρισίας για να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Αυτό βέβαια απαιτεί και μία μεγάλη δόση ξετσιπωσιάς, αλλά δυστυχώς για τη χώρα, αυτό δεν έχει δείξει ότι ενοχλεί την μπολσεβίκικη προσήλωσή του στο στόχο.

Μίλησε για όραμα, για  μια νέα  Ελλάδα, της οποίας τις παθογένειες υπηρέτησε με πάθος που μόνο η εξουσία προσδίδει.  «Πίσω στην Ελλάδα της σπατάλης, του πελατειακού κράτους, της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, της κρατικοδίαιτης και διαπλεκόμενης επιχειρηματικότητας, του αλόγιστου δανεισμού, των πρωτογενών ελλειμμάτων, των τεράστιων ανισοτήτων και της αυθαιρεσίας; Θα γυρίσουμε πίσω ή θα φύγουμε μπροστά ανοικοδομώντας τη χώρα σε νέες βάσεις;»  Στην απελπισία του, η προσβολή της νοημοσύνης του λαού είναι επαίσχυντη.

Εκεί που δεν μπορεί να επιστρατεύσει την  προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού είναι στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κυβερνήσει με άλλους όρους, με άλλους ανθρώπους, αφήνοντας πίσω τον  κομματικό κρατισμό των προηγούμενων δεκαετιών.

Χθες το βράδυ ο Τσίπρας ήταν ο Τσίπρας. Έταξε το γήπεδο του ΠΑΟΚ, έδειρε τους Θεσσαλονικείς διαδηλωτές, χάιδεψε τους Αμερικανούς επιδεικνύοντας δουλοπρεπή προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική , της οποίας τα αποτελέσματα θα φάνουν σύντομα.  Μίλησε για  μακροπρόθεσμους στόχους, όταν όλοι ξέρουν ότι μετρά μέρες. Προσπάθησε να προλάβει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με φοροαπαλλακτικές  εξαγγελίες , που όμως στερούνται προοπτικές ανάπτυξης και ως εκ τούτου, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ανεδαφικές.

Ακόμη και αυτό το επικοινωνιακό γκελ το οποίο διέθετε ο Πρωθυπουργός, χθες το βράδυ απουσίαζε από τη ΔΕΘ. Η απελπισία αιωρούνταν στην αίθουσα. Είναι πλέον προφανές ότι ο ομιλητής του επόμενου Σαββάτου, στην επόμενη ΔΕΘ θα μιλήσει πρώτος.

Ηρακλής Γερογιώκας – Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής Ν.Δ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες