Most ViewedΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η περιπέτεια της Λαρισαίας μικρής Ελένης που παλεύει με τον καρκίνο συνεχίζεται στη Γερμανία – Ποια η κατάστασή της σήμερα

Η ιστορία της μικρής Ελένης από τη Λάρισα με την πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας της, καθώς παλεύει με τον καρκίνο συγκίνησε όχι μόνο τους Λαρισαίους, αλλά ολόκληρο  το πανελλήνιο πριν μερικούς μήνες.

Ήταν τον περασμένο Μάιο όταν «επιστρατεύτηκαν» μικροί και μεγάλοι στην  πόλη μας, με εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό και η Ελένη να ταξιδέψει στην Γερμανία  προκειμένου να κάνει την θεραπεία της για να απαλλαχθεί από το παρασπονδυλικό σάρκωμα του Ewing, από το οποίο υποφέρει.

Η  ανταπόκριση των Λαρισαίων και όχι μόνο ήταν τεράστια. Η μόλις τριών ετών Ελένη από τη Λάρισα πήρε με την πολύτεκνη οικογένειά της τον δρόμο για την Γερμανία προκειμένου να βρει την σωτηρία.

Η Ελένη συνεχίζει την θεραπεία της σήμερα και παλεύει με όλες τις δυνάμεις την αρρώστια. Όμως τα έξοδα είναι τεράστια, οπότε η οικογένεια αναγκάστηκε και πάλι να ζητήσει την βοήθεια των συνανθρώπων μας από την Γερμανία όπου βρίσκεται.

 Δείτε το δημοσίευμα σε γερμανικό ηλεκτρονικό σάιτ (www.leetchi.com):

«Σε λίγο καιρό η Ελένη τελειώνει με  την ακτινοθεραπεία που λαμβάνει καθημερινά υπό αναισθησία. Εν συνεχεία, όμως, η Ελένη πρέπει να λάβει περαιτέρω χημειοθεραπεία. Το κόστος για την περαιτέρω θεραπεία  δεν καλύπτεται από το ποσό που έχουμε καταβάλει. Έχουμε λάβει μια νέα εκτίμηση κόστους σε ύψος των 30000 €

Πρέπει να καταθέσουμε αυτό το ποσό σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για να εξασφαλίσουμε  για την  Ελένη να συνεχίσει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.  Ζητάμε την  βοήθεια σας ! Να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελένη να μεγαλώσει μαζί με τα άλλα τρία αδέλφια της. Δυστυχώς τα χρήματα είναι ένα σημαντικό στοιχείο στον αγώνα για την υγεία.

Ένα μικρό απόσπασμα από την πορεία μας το τελευταίο διάστημα.

Η μικρή κόρη μας είναι ένα λαμπρό και χαρούμενο παιδί,  η δοκιμασία της ξεκινάει τον Απρίλιο του 2017, όταν η Ελένη είχε πρόβλημα με την ούρηση . Μετά από αρκετές εξετάσεις , δεν βρέθηκε καμιά αιτία και άρχισε η προσωπική μας οδύσσεια.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Ελένη είχε επιπλέον πόνο  χαμηλά στην πλάτη. Μετά από υπερηχογράφημα της άνω και κάτω κοιλίας, εντοπίστηκε μια μεγάλη μάζα (όγκος).

Έγινε άμεση εισαγωγή σε κλινική στην Ελλάδα και ακολούθησε μια  σειρά εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένης βιοψίας.

Τέλος Νοεμβρίου 2017, λάβαμε τη τρομακτική  διάγνωση , χάθηκε  το έδαφος κάτω από τα πόδια μας  … ένας επιθετικός  σπάνιος όγκος ..ονόματος  σάρκωμα Ewing. Μια διάγνωση που μας άφησε εκτός φυσιολογικής ζωής. Σταματήσαμε να δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε μαζί την δύσκολη κατάσταση καθώς περιμέναμε και το τέταρτο μας παιδί.

Η Ελένη έλαβε την πρώτη χημειοθεραπεία στις αρχές Δεκεμβρίου 2017…Μετά τον 6ο κύκλο  χημειοθεραπείας  η Ελένη θα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο για να αφαιρεθεί ο όγκος.  Ωστόσο, αυτό δεν ήταν δυνατό στην κλινική  που ήμασταν και έπρεπε  να αναζητήσουμε  μια άλλη κλινική στην οποία θα ήταν εφικτή αυτή η επέμβαση. Αισθανθήκαμε αβοήθητοι και μείναμε μόνοι χωρίς τη βοήθεια των ιατρών. Ο δρόμος προς τη διάγνωση ήταν ήδη ένα μαρτύριο  για εμάς και τώρα ακολουθούσε η επόμενη ταλαιπωρία.

Απευθυνθήκαμε  σε διάφορες κλινικές στην Ελλάδα και ο καθένας είχε μια διαφορετική άποψη για το πώς να χειρουργηθεί  ο  όγκος, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον αφαιρέσει  εξ ολοκλήρου , καθώς ο όγκος βρίσκεται να ακουμπάει την σπονδυλική στήλη με ενδιάμεσες διηθήσεις. Δεν ξέραμε ποιον να εμπιστευθούμε; Ποια απόφαση ήταν σωστή για την Ελένη μας;

Ένας  γιατρός μας συμβούλεψε  να επισκεφτούμε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Münster στη Γερμανία. Έπρεπε να δράσουμε γρήγορα, διότι δυστυχώς δεν έχουμε “χρόνο” με αυτήν την ασθένεια.

Χρειαζόμασταν ένα έγγραφο  από θεράποντα κλινική για να απευθυνθούμε στο ασφαλιστικό ταμείο για να καλύψουμε το κόστος της θεραπείας εκτός Ελλάδας. Ωστόσο, κανένας γιατρός δεν χορήγησε ένα τέτοιο έγγραφο.

Ήμασταν σε απόγνωση  και απευθυνθήκαμε  στην πανεπιστημιακή κλινική UKMuenster  στη Γερμανία και στείλαμε  όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Πολύ γρήγορα είχαμε  μια απάντηση. Μια ιατρική ομάδα από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες   συζήτησε το πλάνο  θεραπείας για την Ελένη.

Μας ενημέρωσαν ότι ο όγκος κρίθηκε μη εγχειρήσιμος συν  το νεαρό της ηλικίας της που κάνει τα πάντα ακόμη πιο δύσκολα. Ακτινοθεραπεία με παράλληλη  χημειοθεραπεία ήταν το πλάνο.

Μας δόθηκε ένα προτιμολόγιο που έπρεπε να καταθέσουμε  μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Άλλο ένα εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουμε και να αντιμετωπίσουμε άμεσα , γιατί δεν είχαμε “χρόνο”. Ζητήσαμε βοήθεια από διάφορες  οργανώσεις, αλλά κανένας δεν  μπορούσε να μας βοηθήσει.

Υπήρχε φόβος και απόγνωση … η τελευταία μας ευκαιρία ήταν να ξεκινήσουμε να ζητήσουμε βοήθεια δημόσια . Με τη βοήθεια φίλων, συνανθρώπων μας από Ελλάδα και Έλληνες του εξωτερικού το καταφέραμε .

Είναι εκπληκτικό το πόσο βοήθεια προσφέρει ο κόσμος! Νιώθαμε  στήριξη .. μια ωραία συναίσθηση ευγνωμοσύνης προς τον κόσμο που με την αγάπη του μας έδωσε και πάλι ελπίδα!!! Μέσα σε λίγες μέρες, μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε το ποσό για αυτό το μέρος της θεραπείας και τα περαιτέρω έξοδα διαμονής .

Είμαστε τώρα από μέσα Ιουνίου 2018, στη  Γερμανία στο UKM για τη θεραπεία της Ελένης . Αισθανόμαστε ασφάλεια εδώ, γιατί είμαστε στα χέρια ειδικών και μας φέρονται με το καλύτερο τρόπο ενημερώνοντάς μας λεπτομερώς για την ασθένεια της Ελένης. Μετά από πολύ καιρό νιώθουμε επιτέλους ότι οι ιατροί αντιμετωπίζουν με επαγγελματισμό την κατάσταση της κόρης μας και αυτόματα δίνει  λίγη ελπίδα και το συναίσθημα ότι έχουμε  κάνει το καλύτερο για την Ελένη και  ευχαριστούμε  όλους όσοι το κάνανε να πραγματοποιηθεί .

Σε κάθε εμπόδιο σε αυτή την σχεδόν αφόρητη κατάσταση, υπήρχαν μικροί  φύλακες άγγελοι  που μας βοήθησαν.

Θα θέλατε να είστε ένας μικρός φύλακας άγγελος για την Ελένη;

Ζητάμε βοήθεια να συνεχίσει η Ελένη την θεραπεία της και ευχαριστούμε όλους όσοι μας  βοήθησαν και θα βοηθήσουν  σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα μας και κυρίως στον αγώνα της Ελένης.

Κάθε ευρώ μετρά!

#oloimazigiatinEleni

#hilfefuerEleni

Σας ευχαριστούμε πολύ !!!

Για την συμμετοχή σας επιλέξτε  το πορτοκαλί πλαίσιο που γράφει  -> Teilnehmen (= συμμετοχή )

Στη συνέχεια ζητά το όνομα σας και το e-mail σας ή  Facebook

Στο τέλος αναγράφετε το ποσό που θέλετε και επιλέγετε Visa ή MasterCard και επιλέγετε  πάλι -> Teilnehmen

Συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας

Μπορείτε και να επιλέξτε στο κάτω μέρος της σελίδας και αγγλικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις