Most ViewedΛΑΡΙΣΑ

Διπλής κυκλοφορίας από σήμερα η οδός Κύπρου στη Λάρισα – Δείτε φωτογραφίες

Νέα εποχή όχι μόνον ημερολογιακά αλλά και… συγκοινωνιακά στη Λάρισα αφού από το πρωί, όσοι Λαρισαίοι δεν έχουν ενημερωθεί για την έναρξη των αλλαγών, έβλεπαν με απορία τους μεταλλικούς φράχτες που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος στο μέσο της οδού Κύπρου, ώστε να γίνει απόλυτα σαφές πως πλέον ο δρόμος – μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα – θα είναι διπλής κυκλοφορίας.

Το έργο της ανακατασκευής των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων, που θα μετατραπούν σε δρόμους αποκλειστικής κίνησης λεωφορείων και ταξί,  είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στην καρδιά του κέντρου της πόλης.

Κατά το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών ανακατασκευής, η οδός Κύπρου θα λειτουργήσει ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης και στο τμήμα της από την Ολύμπου  (Πλατεία Μπλάνα) εως και την Φιλελλήνων (Κεντρική Πλατεία). Στο συγκεκριμένο τμήμα από την πλατεία Μπλάνα προς την Κεντρική Πλατεία θα κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία και ταξί.

Με γνώμονα την ασφάλεια όλων και για το διάστημα υλοποίησης του έργου, στη μέση του οδοστρώματος της Κύπρου τοποθετήκαν και συγκεκριμένα ειδικά διαχωριστικά κάθετης σήμανσης.

Οι πεζοί θα μπορούν να διασχίσουν κάθετα την οδό Κύπρου, μόνο και αποκλειστικά από τις διαβάσεις πεζών στην συμβολή της Κύπρου με τις οδούς Φιλελλήνων, Ερμού και Ασκληπιού.

Επίσης, η πιάτσα των ταξί από την οδό Ολύμπου που βρίσκεται σήμερα θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Ωδείο, ενώ το ίδιο διάστημα, όπως προβλέπεται από τη μελέτη, θα πεζοδρομηθεί το τμήμα της οδού Δήμητρας (έως την Βενιζέλου) και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Βύρωνος.

Η οδός Βενιζέλου καθώς και τμήμα της Δήμητρας έχουν κλείσει για τα οχήματα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις