Παρασκήνιο

Ο Τσίπρας, ο Κόκκαλης και οι πολλές… Ιθάκες

Και ξαφνικά από χθες το διαδίκτυο γέμισε με χίλιες μύριες ατάκες βγαλμένες από την Ελληνική μυθολογία, με επίκεντρο το νησί όπου τελείωσε η Ομηρική Οδύσσεια, την Ιθάκη.

Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε σημειολογικά στα Επτάνησα θέλοντας να υπερθεματίσει την ημέρα – ορόσημο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, σημειώνοντας πως η χώρα “άφησε πίσω της τις συμπληγάδες. Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή”.

Είχε προηγηθεί όμως η δήλωση του Λαρισαίου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη τη Δευτέρα, όταν – με περισσότερο ρεαλισμό – τόνιζε πως “την Ιθάκη θα τη φτιάχνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας”.

Πραγματιστής ο Σαρακατσάνος, με τόσες υποχρεώσεις μπροστά της η χώρα για τόσα χρόνια ακόμη, καλά είναι να κρατάμε τη “μπάλα χαμηλά”.

Και λίγες ώρες μετά, ήρθε και ο Τσακαλώτος να πει τη δική του ρήση για την Ιθάκη, υπενθυμίζοντας πως “ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε να δώσει αγώνα…”

Ηθικόν δίδαγμα: Πέραν από τα εντατικά μαθήματα Ελληνικής μυθολογίας στα οποία υποβλήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ελληνικός λαός, η πραγματικότητα είναι μία: Η ελληνική γαλέρα θέλει ακόμη πολύ κουπί από τα εκατομμύρια των επιβανόνων…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις