ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Aίτηση ανάκλησης της ποινής ισόβιου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο κατέθεσε ο Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε κατά της υπ΄αριθμ. 179/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και της υπ΄ αριθμ. 204/2011 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και αυτή είναι η τρίτη φορά που το πράττει για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

Ο Α. Μπέος μπορεί να κάνει χρήση του άρθρου 40 του δικονομικού κανονισμού που περιλήφθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Δικονομικό Κώδικα, φέρει το τίτλο «Ανάκληση ή μεταρρύθμιση αποφάσεως” και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«1. Σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικών ποινών, πλην της χρηματικής, για παράβαση των κανονισμών της ΕΠΟ, κατά φυσικού προσώπου που στοιχειοθετεί και αυτοτελή παράβαση του Π.Κ. ή ειδικών ποινικών νόμων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 525 ΚΠΔ ή/και σε συνδυασμό με το άρθρο 696 παρ. 3 του Κ.Πολ.Δ., περί επανάληψης της διαδικασίας ή/και ανάκλησης ή μεταρρύθμισης αποφάσεως, εφόσον συντρέχει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Όταν, μετά την έκδοση της τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης, αποκαλύφθηκαν νέα κρίσιμα στοιχεία ή έγγραφα ή γεγονότα ή αποδείξεις, τα οποία καθιστούν φανερό ότι αυτός που καταδικάστηκε ήταν αθώος ή δικάστηκε για βαρύτερο αδίκημα.

β. Όταν, μετά την τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη έχει εκδοθεί(οριστικό ή αμετάκλητο) απαλλακτικό βούλευμα ή (οριστική ή αμετάκλητη) απαλλακτική δικαστική απόφαση ή η ασκηθείσα ποινική δίωξη μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα, ή σε συνέχεια τέτοιας δίωξης έχουν εκδοθεί παραπεμπτικά βουλεύματα ή οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα. …”

Πηγή: thenewpaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις