ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ψηλά Τακούνια» από την κινηματογραφική λέσχη Νίκαιας

Την Τετάρτη 22/8 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα είναι και πάλι  κοντά σας με την προβολή της ισπανικής ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ  «Ψηλά Τακούνια», παραγωγής 1991, διάρκειας 112΄.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ταινία του Pedro Almodóvar, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του, που συνεχίζονται να προβάλλονται πολύ ακόμη και σήμερα.

Η ταινία διαδραματίζεται στη σύγχρονη Μαδρίτη.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Μία διάσημη τραγουδίστρια επιστρέφει στην Ισπανία όπου πριν από χρόνια είχε εγκαταλείψει την κόρη της για χάρη της καριέρας της. Η επανασύνδεσή τους, όμως , επιφυλάσσει και στις δυο μία μεγάλη έκπληξη: η μικρή είναι παντρεμένη με τον πρώην εραστή της μητέρας της. Τα πράγματα θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο, όταν ο άνδρας της μικρής βρεθεί άγρια δολοφονημένος. Κύριες ύποπτοι για τον φόνο, μητέρα και κόρη , φυσικά.

Με το αστυνομικό μυστήριο στο παρασκήνιο, ο Αλμοδόβαρ συνθέτει άλλο ένα μελόδραμα της προσωπικής του κινηματογραφικής σχολής, με τα κωμικά στοιχεία υπερτονισμένα και τις εικαστικές παρεμβάσεις να κυμαίνονται στις συνήθεις κιτς αποχρώσεις της πρώιμης περιόδου του.

Η προβολή θα γίνει στον κήπο του Νηπιαγωγείου στις 9.15 το  βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις