ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη σε πρώην στρατιωτικό που «γάζωσε» πέντε ανθρώπους

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας πρώην στρατιώτης ο οποίος άνοιξε πυρ, στις αρχές του 2017, μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο της Φλόριντας, αφαιρώντας τη ζωή από πέντε ανθρώπους.

«Μολονότι τίποτα δεν μπορεί να κλείσει τις πληγές που προκλήθηκαν από αυτήν την στυγερή πράξη του κατηγορουμένου, ας ελπίσουμε ότι η ποινή των ισοβίων που του επιβλήθηκε σήμερα θα φέρει τουλάχιστον ένα αίσθημα δικαιοσύνης στα θύματα» δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μπέντζαμιν Γκρίνμπεργκ.

Η υπόθεση αφορά τον 28χρονο Εστέμπαν Σαντιάγκο Ρούιζ, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2017 βρέθηκε οπλισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ.

Με το όπλο του, ένα ημιαυτόματο πιστόλι των 9 χιλιοστών, που έβγαλε από τη βαλίτσα του, άρχισε να πυροβολεί εναντίον του πλήθους, στον χώρο παραλαβής των αποσκευών. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Ο δράστης, που αρχικά δήλωνε αθώος, συμφώνησε τελικά τον περασμένο Μάιο να δηλώσει ένοχος για πέντε ανθρωποκτονίες.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την πολιτεία της Φλόριντα ενώ οι αρχές δέχτηκαν έντονη κριτική καθώς το ημιαυτόματο του 28χρονου είχε ταξιδέψει μέσα στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις