ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία Γένοβα: Παραιτήσεις ζητά από την αρμόδια εταιρεία η κυβέρνηση

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας κάλεσε την Τετάρτη τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας που είχε αναλάβει το χτίσιμο και τη συντήρηση της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 άτομα, να παραιτηθούν.

Η κυβέρνηση θα ερευνήσει μάλιστα εξονυχιστικά και την εταιρεία Autostrade per l’Italia, μια μονάδα της Atlantia, της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο της γέφυρας, ενώ θα προβεί σε οικονομικές κυρώσεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.

«Η Autostrade per l’Italia δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της σύμβασης για τη διαχείριση αυτής της υποδομής» δήλωσε ο υπουργός.

«Έχω δώσει εντολή στο υπουργείο μου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να εφαρμόσει τη συμφωνία, δηλαδή να ανακαλέσει την παραχώρηση από αυτές τις εταιρείες και να επιδιώξει σημαντικές κυρώσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ βάσει των όρων της σύμβασης» συμπλήρωσε.

Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, αναφέρθηκε στην τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας της Γένοβας, και μέσω διαδικτύου θέλησε να υπογραμμίσει:«Οι συμβάσεις με ιδιώτες για το οδικό δίκτυο πρέπει να ανασταλούν και η διαχείριση να επιστραφεί στο δημόσιο».

Προσθέτει, δε, ότι «η γέφυρα Μοράντι ήταν ένα μεγάλο, δημόσιο έργο» και ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί η όλη διαδικασία της μεταφοράς των μεγάλων έργων από τη θεωρητική μελέτη στην πράξη».

«Είναι ανάγκη να ελέγξουμε αυτές τις πηγές εκμετάλλευσης. Πρέπει να επανεκτιμηθούν και τα πραγματικά τιμαλφή να παραμείνουν κτήμα των πολιτών» γράφει, τέλος, ο Μπέπε Γκρίλο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις