ΕΛΛΑΔΑ

Ιερόσυλος διέρρηξε παγκάρι εκκλησίας και τέσσερα μαγαζιά

Σε δυο κοινότητες του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων «χτύπησε» πέντε φορές μέσα σε ένα ξημέρωμα ένας 31χρονος Έλληνας διαρρήκτης, ο οποίος τρύπωσε σε τέσσερα καταστήματα αδειάζοντας τις ταμειακές μηχανές ενώ διέρρηξε και μια εκκλησία της οποίας παραβίασε το παγκάρι.

Στόχος του δράστη ήταν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος -κυρίως καφενεία και ταβερνάκια- στις κοινότητες Γραμμένο και Βαγενίτι, τέσσερα από τα οποία διέρρηξε και άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν μέσα στις ταμειακές μηχανές. Φαίνεται, όμως, ότι δεν θεώρησε αρκετή τη λεία του, γιατί στη συνέχεια διέρρηξε και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Βαγενίτι και άρπαξε το χρηματικό ποσό που είχε μέσα το παγκάρι.

Ωστόσο, οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ζίτσας είχαν ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν άμεσα οι διαδοχικές διαρρήξεις. Ο 31χρονος ταυτοποιήθηκε και, ύστερα από επίμονες αναζητήσεις, εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή ανάμεσα στα δυο χωριά όπου συνελήφθη. Όταν ολοκληρώθηκε η προανάκριση, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και του απαγγέλθηκε κατηγορία για διακεκριμένες κλοπές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις