Most ViewedΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με γκολ… “ποίημα” η ΑΕΛ νίκησε στο ARENA τον Παναθηναϊκό με 1-0 (video)

"Φουλ επιθετική" χωρίς ποδόσφαιρο σκοπιμότητας υπόσχεται στο πρωτάθλημα ο Σωτήρης Αντωνίου

Με ένα γκολ – “ποίημα” στην αρχή του παιχνιδιού, η ΑΕΛ μπροστά σε περίπου 1.500 με 2.000 θεατές στο AEL FC ARENA, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

H ΑΕΛ έχει ακόμα να αντιμετωπίσει την Ξάνθη στα Πηγάδια, τα Τρίκαλα στην έδρα τους και στη διακοπή τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και τον Ιωνικό στη Νίκαια

Πριν από τη σέντρα, η ΑΕΛ βράβευσε τους Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα για την προσφορά τους στην ομάδα της Λάρισας.

Στο αγωνιστιό κομμάτι αν και ο ρυθμός γενικά ήταν μέτριος με λίγες φάσεις, οι βυσσινί ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τρομερή συνεργασία.

Με εξαιρετικό τακουνακι, ο Κούνιτς τροφοδότησε τον Πίτι, ο οποίος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Διούδη και πανηγύρισε το 1-0.

Δείτε το γκολ:

Η ΑΕΛ, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλεί και στη συνέχεια του πρώτου μέρους. Από το 20λεπτο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε με τον Παναθηναϊκό να μην απειλεί μέχρι το 42′, όταν κι ένα σουτ του Δώνη κατέληξε στην αγκαλιά του Κρίστινσον. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος με την ΑΕΛ να προηγείται δίκαια…

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να μπαίνει καλύτερα. Όμως, η πρώτη καλή στιγμή και για ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου 45λεπτου άνηκε και πάλι στην ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα, στο 54′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίτι, ο Νούνιτς πήρε την κεφαλιά κι είδε τον Διούδη να σώζει, ενώ σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Από την στιγμή εκείνη κι έπειτα, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο και χωρίς να είναι απειλητικοί γύρισαν αρκετά φορές όμορφα την μπάλα, αλλά για ακόμα μια φορά τους έλειπε το καλό τελείωμα… Φάνηκε η απουσία του επιθετικού που αναμένεται να έρθει τις επόμενες μέρες.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε, αλλά σωστά δεν μέτρησε. Στο 80′, ο Κουλιμπαλί έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Ρεγκάκος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν για ένα βήμα σε θέση οφσάιντ με το τέρμα του να μην μετρά. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να μην κάνουν κι από τα καλύτερά τους παιχνίδια.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΛ: Κρίστινσον (57′ Γκέκας), Σαΐτι, Γρομιτσάρης, Μόρας (38′ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρσι (57′ Φριουί), Κούνιτς (46 Νούνιτς), Πίτι (57′ Καρανίκας), Ντέλετιτς, Σαχίτι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον (63′ Κουλιμπαλί), Μαυρομμάτης (63′ Οικονόμου), Κουρμπέλης, Πούγγουρας (63′ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ινσούα), Κάτσε (63′ Τζανδάρης), Δώνης, Μουνιέ (63′ Χατζηγιοβάννης), Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης (63′ Χατζηγιοβάννης).

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε μετά το πέρας της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, ο προπονητής Σωτήρης Αντωνίου, υποσχόμενος στην πρεμιέρα μία Λάρισα “φουλ επιθετική” χωρίς ποδόσφαιρο σκοπιμότητας.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA: “;Hταν το πρώτο φιλικό μέσα στο γήπεδό μας απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ήταν ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ πως η απόδοσή μας για 60 – 65 λεπτά ήταν πάρα πολύ καλή. Από εκεί και πέρα σίγουρα δείξαμε σημάδια κούρασης. Πριν τρεις ημέρες είχαμε παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη εκτός έδρας. Είμαι ευχαριστημένος με αυτά τα οποία είδα όσον αφορά την αντιμετώπιση του παιχνιδιού με καλό ποδόσφαιρο. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Νομίζω δικαιούμασταν ακόμη ένα – δύο γκολ.  Σημαντικό είναι ότι δεν απειληθήκαμε εκτός από τις στατικές φάσεις. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμη. Θέλουμε ακόμη δουλειά. Νομίζω στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Μία νέα ΑΕΛ, φουλ επιθετική, χωρίς σκοπιμότητες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν”.

newsroom onlarissa.gr / video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις