ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τεράστια προβλήματα αστυνόμευσης στο νομό Λάρισας βλέπουν οι αστυνομικοί εάν γίνει και νέος προσφυγικός καταυλισμός!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας, στα πλαίσια της προσπάθειας που διεξάγει το Σωματείο σχετικά με την αποτροπή επαναλειτουργίας, του πρώην στρατοπέδου Ζώγα ως Δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, είχε διαδοχικές συναντήσεις  με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Τσουβαλά και τη Γενική Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγο κ. Τσιριγωτη.

Και στους δύο, αναλύθηκαν διεξοδικά, οι λόγοι για τους οποίους δεν θα πρέπει να λειτουργήσει η νέα αυτή Δομή και ποιες οι επιπτώσεις αν τελικά αυτή λειτουργήσει.

Πιο συγκεκριμένα οι Λαρισαίοι Αστυνομικοί επεσήμαναν τα εξής:

  1. Καταρχάς γνωστοποιήθηκε η δυσφορία μας, για το ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν ερωτάται πριν ληφθούν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής οι αποφάσεις για λειτουργία τέτοιων Δομών, παρόλο που είναι γνωστό ότι η Υπηρεσία μας είναι η μοναδική η οποία ασχολείται όλο το 24ωρο και πολλές φορές με αρκετές δυνάμεις, όπου λειτουργούν αυτές οι Δομές.
  2. Έγινε εμπεριστατωμένη ανάλυση της πλήρους ακαταλληλότητας του χώρου όπως το πετρώδες ακατάλληλο ορεινό έδαφος, η έλλειψη πόσιμου νερού, η ελλειμματική υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τεμπών, καθώς και η γειτνίαση με ενεργό στρατόπεδο πυρομαχικών και τους τεράστιους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί.
  3. Επισημάνθηκε ότι στο νομό Λάρισας ήδη λειτουργεί οργανωμένη Δομή στο Κουτσόχερο με 1200 άτομα, τα οποία θα αυξηθούν άμεσα με τη τοποθέτηση και άλλων προκατ οικίσκων, στα 1500-1600. Η λειτουργία και της άλλης Δομής δυναμικότητας 400 ατόμων, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αστυνόμευση του Δήμου Τεμπών, αλλά και όλου του Νομού. (αναλύθηκαν εκτενώς τα δεδομένα, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε).
  4. Έγιναν γνωστές οι προσπάθειες και οι δράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, της Διοίκησης και γενικά όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στο νεοσύστατο ΑΤ Τεμπών, έτσι ώστε το επίπεδο αστυνόμευσης στο Δήμο Τεμπών να έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο. Διαμηνύθηκε ότι δε πρόκειται να αφήσουμε η όλη προσπάθεια να πάει χαμένη και ζητήθηκε, εφόσον η Δομή τελικά τεθεί σε λειτουργία, η ενίσχυση του ΑΤ Τεμπών με προσωπικό εκτός ΔΑ Λάρισας, ώστε σε καμία περίπτωση να μη διαταραχθεί το αίσθημα ασφάλειας στη περιοχή.

Για όλα τα ανωτέρω τόσο ο κ. Αρχηγός όσο και η κ. Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, δήλωσαν ότι κατανοούν τις ανησυχίες, όπως αυτές εκφράστηκαν από το Πρόεδρο της Ένωσης, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τους δικούς τους προβληματισμούς για τη κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Η κ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ δεσμεύτηκε για άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και για επίσκεψη στη περιοχή μας το συντομότερο δυνατόν, ενώ ο κ. Αρχηγός δήλωσε ότι υπό προϋποθέσεις, και ανάλογα με τις επικρατούσες υπηρεσιακές ανάγκες, μπορεί να υπάρξει ενίσχυση του ΑΤ Τεμπών.

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, και πάλι πρωτοπόρος, ξεκίνησε για ακόμα μία φορά ένα δίκαιο και δυναμικό αγώνα, σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας, λέγοντας τα πράγματα ξεκάθαρα και στη πραγματική τους διάσταση. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας έστω και αν μείνουμε μόνοι μας…..

Στηρίζουμε τους συναδέλφους του ΑΤ Τεμπών και τους πολίτες του ομώνυμου Δήμου, μέχρι τέλους…..”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις