Most ViewedΛΑΡΙΣΑ

Sold out τα κέντρα για γαμήλιες δεξιώσεις στη Λάρισα – Η κρίση δεν φαίνεται να επηρεάζει τα ήθη και έθιμα του γάμου

"Κλεισμένες" μέχρι το 2020 οι ημερομηνίες στη Λάρισα

– Εσείς παιδιά πότε με το καλό παντρεύεστε;

– Μάλλον του χρόνου τέτοιο καιρό, αλλά πρέπει να κλείσουμε πρώτα…

– Εκκλησία;

– Όχι με την εκκλησία δεν υπάρχει πρόβλημα, κέντρο δε βρίσκουμε…

Ένας διάλογος που έγινε πρόσφατα σε φιλική παρέα με έκανε να καταλάβω πως πλέον ο γάμος έχει ξεφύγει από το τελετουργικό και την ουσία που έχει στη ζωή ενός ζευγαριού και έχει γίνει μια καλοστημένη επιχείρηση η οποία βασίζεται πρώτον, στην χαρά που νιώθει ένα ζευγάρι και οι συγγενείς του και δεύτερον, στη λογική του «μια φορά παντρευόμαστε».

Δεν είχα παρά να απευθυνθώ σε έναν άνθρωπο ο οποίος ασχολείται με αυτόν τον χώρο για πάνω από μια δεκαπενταετία, τον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης Palladium, κ. Κώστα Δασταυρίδη.

Η πρώτη ερώτηση αφορά το πόσο καιρό πριν πρέπει να κλείσει ένα ζευγάρι το κέντρο που θα υποδεχτεί τους καλεσμένους του.

«Κοίταξε να δεις, αυτά πάνε ανάλογα με τις ημερομηνίες, οι πιο εμπορικές ημερομηνίες είναι από τον 15αύγουστο μέχρι και αρχές Οκτώβρη. Δηλαδή εμείς είμαστε κλεισμένοι από τώρα για τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2019, από κει και πέρα για οποιοδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, αν εξαιρέσουμε την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, την Σαρακοστή και το διάστημα 1-14 Αυγούστου που δεν γίνονται γάμοι, είναι πιο πιθανό να βρει κάποιος ελεύθερη μέρα.». Όσον αφορά το ποιες μέρες είναι αυτές που οι νεόνυμφοι προτιμάνε περισσότερο: «Μακράν το Σάββατο για ευνόητους λόγους, από κει και πέρα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια… στροφή στις Κυριακές το μεσημέρι».

Για τις απαιτήσεις των νεόνυμφων και των συγγενών τους πριν το γάμο λέει: «Απαιτήσεις υπάρχουν και είμαστε πάντα έτοιμοι να τις ικανοποιήσουμε φυσικά με το ανάλογο κόστος, απλά κάποιοι που ζητάνε τρελά πράγματα προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε διακριτικά ότι δε γίνονται».

Για το αν η κρίση επηρέασε γενικότερα στον γάμο και τα κέντρα διασκέδασης όπως το δικό του απαντάει: «Εννοείται πως επηρέασε η κρίση, πλέον πολλοί επιλέγουν να κάνουν πολιτικό γάμο, άρα δε θα κάνουν και τραπέζι μετά, άλλοι επιλέγουν να κάνουν γλέντι σε πολύ κλειστό κύκλο, σε μια ταβέρνα ή ένα beach bar πχ, επίσης αν θες να μιλήσουμε συγκεκριμένα για τις δικές μας επιχειρήσεις, έχουμε χάσει τους συλλόγους τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τους οποίους συλλόγους κάποτε τους προτιμούσαμε περισσότερο και απ’ τους γάμους, αλλά είπαμε, η κρίση επηρέασε και την τσέπη και την διάθεση του κόσμου, και το δεύτερο είναι το χειρότερο».

Η τελευταία ερώτηση αφορά το πώς κάποιοι πρέπει να επιλέξουν ένα κέντρο διασκέδασης για να μείνουν ικανοποιημένοι από την πιο ευχάριστη στιγμή της ζωής τους.

«Κοίταξε, τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης κοστολογούν την μερίδα από 15 έως 20 ευρώ το πιάτο, οπότε οτιδήποτε πιο φθηνό δεν είναι και ποιοτικό, ξεκάθαρο αυτό που σου λέω. Από κει και πέρα μιλώντας για τη δική μου επιχείρηση σου λέω ότι προσέχουμε ώστε τα πάντα να είναι τέλεια, από την ποιότητα των τροφίμων μέχρι και τα τραπεζομάντηλα που πλένονται μετά από κάθε δεξίωση, το πρόβλημα στον δικό μας χώρο είναι ότι πολλοί έχουμε επενδύσει ώστε να έχουμε ένα ωραίο κτίριο,  όμορφους χώρους – συγκεκριμένα εμείς έχουμε τρείς – και έρχονται κάποιοι… ουρανοκατέβατοι που στήνουν τέσσερις τοίχους προκάτ μέσα σε ένα χωράφι και προσπαθούν να συγκριθούν μαζί μας, αυτά πρέπει να προσέχει ο κόσμος, γιατί εκείνη τη βραδιά – ή το μεσημέρι – θα περάσει κάποιες ώρες της ζωής του που θα τις θυμάται μια ζωή».

Απόστολος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις