ΕΛΛΑΔΑ

Σκουρλέτης: Φταίει η άναρχη δόμηση για τη τραγωδία στο Μάτι

Στην άναρχη δόμηση αλλά και τις διαχρονικές ευθύνες του Ελληνικού Κράτους απέδωσε την τραγωδία στο Μάτι και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τους συναδέλφους του Πάνο Καμμένο, Χρήστος Σπίρτζη και Νίκο Τόσκα, επέμεινε στο αφήγημα της άναρχης δόμησης ως πρωταρχικής αιτίας της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε 83 ανθρώπους (μέχρι τώρα).

«Χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε πάλι τα ίδια. Υπάρχει διαχρονική ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που άφησε ένα πελατειακό σύστημα να διαμορφώσει αυτήν την κατάσταση», είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για ανακούφιση των πληγέντων ανέφερε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η καταγραφή των υλικών ζημιών, «αλλά δυστυχώς το ανθρώπινο κεφάλαιο δεν μπορεί να αναπληρωθεί γι’ αυτό και είμαστε ιδιαιτέρως δυστυχείς», είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών «για να μην έχουμε πάλι τα ίδια».

Ωστόσο, φαίνεται ότι και ο υπουργός Εσωτερικών ξεχνάει πως το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι φέρει την υπογραφή υπουργού της δικής του κυβέρνησης.

Παίρνοντας αποστάσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τις τις χθεσινοβραδινές καταγγελίες του περί εμπρησμού, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως «αν δεν έχουμε στέρεα αποδεικτικά στοιχεία θολώνουμε την κατάσταση».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμού του κ. Τόσκα περί υποβολής παραίτησης στον πρωθυπουργό που δεν έγινε δεκτή, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ταμπού ούτε η παραίτηση, ούτε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Οι ευθύνες όμως και η συγγνώμη δεν πρέπει να γίνουν το άλλοθι για να συγκαλύψουμε τις διαχρονικές ευθύνες για τον τρόπο που χτίστηκε η Αττική και ολόκληρη χώρα».

Τέλος, χαρακτήρισε θετική μέχρι στιγμής τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας συνολικά, προσθέτοντας ότι μακάρι τις επόμενες ημέρες να φροντίσουμε να μην συνεχιστεί η αντιπαράθεση συσκοτίζοντας τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις