ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσθετο DNA δίνουν οι συγγενείς των διδύμων κοριτσιών

Στο Εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στο Γουδί κλήθηκαν οι γονείς των διδύμων Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, των εννιάχρονων κοριτσιών που αγνοούνται από τη Δευτέρα που ξέσπασε η φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Το ζεύγος Φιλιπποπούλου κλήθηκε να δώσει πρόσθετο γενετικό υλικό ενώ προσκόμισαν και προσωπικά αντικείμενα των παιδιών τους προκειμένου να γίνει διασταύρωση με το DNA θυμάτων που βρίσκονται ήδη στο νεκροτομείο.

Οι εννιάχρονες δίδυμες έχουν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον καθώς χθες η υπόθεση της αναζήτησης τους έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα The Times του Λονδίνου.

Τα κορίτσια παραθέριζαν με τους παππούδες τους στην Ανατολική Αττική και από τη Δευτέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά αγνοούνται.

Την Τετάρτη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Amber Alert, ενώ ο πατέρας τους Γιάννης Φιλιππόπουλος, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι νεκροτομές

Εν τω μεταξύ ολοκληρώνονται σήμερα οι νεκροτομές στις σορούς των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Ήδη έως αργά χθες το βράδυ είχε ολοκληρωθεί η νεκροτομή σε 75 σορούς και εντός της ημέρας σύμφωνα με τους ιατροδικαστές αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι απανθρακωμένοι, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαδικασία λήψης DNA για να γίνει η ταυτοποίηση τους.

Πάνω από 60 άνθρωποι, συγγενείς αγνοουμένων έχουν δώσει δείγματα DNA στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιήσει τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγωνιούν για τους ανθρώπους τους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις