ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι πρώτες κόντρες για το Πάρκο των Ευχών του 2018 – «Ρήγμα» στην Δημοτική Ομάδα Καλογιάννη

Oι πρώτες κόντρες για το Πάρκο των Ευχών, που σχεδιάζει εκ νέου ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την περσινή του επιτυχία, σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, μετά τις εισηγήσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων με τις οποίες ζήτησαν έγκριση μεγαλύτερων κονδυλίων, σε σχέση με πέρυσι, για στολισμό και κατασκευές. Σύσσωμη η αντιπολίτευση –πλην της παράταξης Τζανακούλη που δεν εκπροσωπήθηκε- τάχθηκαν κατά των συγκεκριμένων εισηγήσεων, ενώ σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο κ. Κρίκης, καταψήφισαν οι κυρίες Βαγενά και Γελαλή, δημιουργώντας έτσι «ρήγμα» στην ομάδα Καλογιάννη.

Ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Σούλτης υπεραμύνθηκε των εισηγήσεων κάνοντας λόγο «για καθυστέρηση», αφού, σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε «να είχαμε τρέξει νωρίτερα». «Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, θα εμπεριέχει αναγκαστικά όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που ζητάτε, αλλιώς δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Ελάτε στην Οικονομική Επιτροπή να τους ακούσετε», συμπλήρωσε ο κ. Σούλτης, ενώ αναφερόμενος στο Πάρκο των Ευχών, υποστήριξε πως «μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε πέρυσι, είμαστε αναγκασμένοι φέτος να κάνουμε κάτι καλύτερο».

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην δημοτική αρχή, να κάνει ότι θέλει και με όποιον τρόπο θέλει, επειδή απλά και μόνο συμφωνούμε με το Πάρκο των Ευχών», δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία προσέθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να ζητάτε 500.000 ευρώ παραπάνω πίστωση, σε σχέση με πέρυσι, χωρίς να καταθέτετε καμία λεπτομέρεια και κανένα σχέδιο για το που και πως θα χρησιμοποιήσετε το ποσό αυτό».

Την απόσυρση των εισηγήσεων αυτών πρότεινε ο κ. Έκτορας Νασιώκας, ο οποίος υποστήριξε πως «η βιασύνη της δημοτικής αρχής να φέρει ελλιπέστατες εισηγήσεις, γεννά ερωτηματικά», ενώ ο κ. Πέτρος Κρίκης με τη σειρά του υποστήριξε πως «στην προηγούμενη θητεία τα στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής είχαν εξαγριωθεί για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που ζητάνε σήμερα».

Οι εισηγήσεις υπερψηφίστηκαν από 21 δημοτικούς συμβούλους και καταψηφίστηκαν από 9.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις