ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ λέει ότι το Twitter… στοχοποιεί τους Ρεπουμπλικανούς!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα το Twitter ότι περιορίζει την «ορατότητα» επιφανών Ρεπουμπλικανών στην πλατφόρμα του, χωρίς να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του, και υποσχέθηκε να διερευνήσει το θέμα.

«Το Twitter ‘ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ’ [κάνει “SHADOW BANNING” σε] επιφανείς Ρεπουμπλικανούς. Δεν είναι καλό. Θα ερευνήσουμε αυτή τη μονομερή και παράνομη πρακτική αμέσως» έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το shadow banning συνίσταται στο μπλοκάρισμα ενός χρήστη ή περιεχομένων από μια διαδικτυακή κοινότητα με τρόπο που δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον χρήστη. Καθιστώντας αθέατες ή όχι τόσο εμφανείς τα σχόλια του χρήστη σε άλλα μέλη της υπηρεσίας μπορεί, απουσία αντιδράσεων στα σχόλιά του, ο εν λόγω χρήστης να απογοητευθεί ή να απογοητευθεί και να εγκαταλείψει τον ιστότοπο.

Ο Τραμπ έκανε τα σχόλια έπειτα από μια αναφορά του Vice news χθες σύμφωνα με το οποίο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρόνα Μακντάνιελ και άλλοι Ρεπουμπλικανοί περιλαμβανομένου του εκπροσώπου του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου υφίστανται shadow banning.

«Η ιδέα ότι οι εταιρίες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης θα εξαφάνιζαν ορισμένες πολιτικές απόψεις θα έπρεπε να ανησυχεί κάθε Αμερικανό. Το Twitter οφείλει να απαντήσει τι πραγματικά συμβαίνει», έγραψε η Μακντάνιελ στο Twitter.

Το Twitter δεν είχε κάποιο σχόλιο για το tweet του Τραμπ αλλά ένας εκπρόσωπος δήλωσε πως η εταιρία δεν κάνει shadow banning.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι λογαριασμοί δεν είναι τόσο δημοφιλείς και ετοιμάζουμε μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει σε μια δήλωση ο εκπρόσωπος. Το Twitter δήλωσε πως η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία βασίζεται στη συμπεριφορά του χρήστη και όχι στις πολιτικές απόψεις του.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις