ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λαρισαία δίνει το σπίτι της στους πυρόπληκτους της Αττικής

Είναι από τις στιγμές που δεν μπορείς να καταλάβεις πως το ρόδο μπορεί και βγαίνει μέσα από το αγκάθι.

Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η αλληλεγγύη κι η ανθρωπιά ξεφυτρώνουν καταπράσινες και ολοζώντανες μέσα από τα αποκαΐδια. Ξημερώματα Τετάρτης στους τηλεοπτικούς δέκτες καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας, εμφανίζεται ένα μήνυμα, ανάμεσα στα εκατοντάδες, που λέει: Προσφέρεται σπίτι στη Χάλκη Λάρισας, τηλ….». Η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό είναι πως ένα άνθρωπος μπορεί να προσφέρει χωρίς χάσιμο χρόνου το ίδιο του το σπίτι, ενώ και μακριά βρίσκεται και θα μπορούσε να περιοριστεί σε τόσες άλλες μορφές αλληλεγγύης.

Από χθες το πρωί διαβάζουμε παντού όλων των ειδών τις προσφορές, που γίνονταν από τη Λάρισα. Αστυνομικοί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, απλοί πολίτες.

Και οι Monsters της νέας γενιάς (όχι φυσικά δεν χάθηκαν…) εκεί και αυτοί να μαζέψουν ότι μπορούν. Οι δήμοι, η περιφέρεια, οι απλοί σύλλογοι να μαζεύουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα. Και αίμα.

Οι κλήσεις βρήκαν ανταπόκριση και άμεση μάλιστα.

Μα σπίτι; Καλούμε το νούμερο που σημειώσαμε και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μια νεαρή κυρία, το πρώτο που μας ζητάει ευγενικά είναι να μην γράψουμε το όνομά της. Με δυσκολία προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της για να μας εξηγήσει τους λόγους που το κάνει. «Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Κάτι που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο αυτών των ανθρώπων ο οποίος είναι τεράστιος. Χιλιάδες οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους και κάποια από αυτά ήταν πρώτες κατοικίες.. Έχασαν τις ζωές τους σε μια στιγμή»., λέει και την ακούμε με προσοχή. «Εγώ το συζήτησα με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε να δώσουμε την οικογενειακή μας κατοικία στην Χάλκη, που χρησιμοποιούμε κανονικά, έως ότου μπορέσει μια οικογένεια να ορθοποδήσει και να βρει ξανά τους ρυθμούς της, όσο μπορεί να το κάνει» και προσθέτει πως θα πληρώνει και τα έξοδα που τυχόν προκύψουν. Η προσφορά στο μεγαλείο της.

«Έχει πολλά δωμάτια, έχει αυλή, έχει κτήμα, είναι ασφαλές και καθαρό. Θα είναι ότι πρέπει για μια ολόκληρη οικογένεια που βρέθηκε στο δρόμο εντελώς ξαφνικά. Ακόμα και σκύλο να έχουν, να τον φέρουν», τονίζει και την ξαναπαίρνουν τα δάκρυα, καθώς γνωρίζει από δυσκολίες. «Τουλάχιστον αν είναι να βγει κάτι καλό από αυτό το θρίλερ που ζούμε ας είναι η αλληλεγγύη των πολιτών. Δεν πρέπει όλη την ώρα να είμαστε επικριτικοί απέναντι σε όλα. Ίσως όλα αλλάξουν αν και εμείς από την πλευρά μας αρχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε». Η ίδια το κάνει πράξη και δεν ζητάει τίποτα. Μόνο προσφέρει.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις