ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση των δίδυμων κοριτσιών

Αυξάνεται η αγωνία για τα δίδυμα 9χρονα κορίτσια που αγνοούνται από το βράδυ της Δευτέρας μετά την πυρκαγιά που σάρωσε το Μάτι. Ο πατέρας τους που τα αναζητεί αγωνιωδώς τα αναγνώρισε σε τηλεοπτικό πλάνο τραβηγμένο στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου έφθαναν τα σκάφη που μετέφεραν κόσμο που είχε καταφύγει στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες. Ωστόσο έκτοτε η τύχη τους αγνοείται.

Η υπόθεση περιπλέκεται επειδή ο άνδρας με το μούσι που φαίνεται δίπλα στα δύο κορίτσια και σύμφωνα με τον καπετάνιο τα συνόδευε κάλεσε στο 100 για να δηλώσει ότι τα δύο παιδιά που εικονίζονται στο πλάνο είναι δικά του και τα άλλα δύο του κουμπάρου του.

Η αστυνομία τον αναζήτησε για να καταθέσει επισήμως για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας εμφανίστηκε στις Αρχές και επιβεβαίωσε ότι τα τέσσερα ανήλικα που συνόδευε ήταν τα δύο δικά του παιδιά και τα δύο παιδιά του κουμπάρου του.

Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν επισήμως από την αστυνομία, τότε τα δύο 9χρονα κορίτσια θα πρέπει να θεωρούνται αγνοούμενα από την ώρα της φωτιάς στο Μάτι, όπου βρίσκονταν μαζί με τους γονείς του πατέρα τους.

Αγωνιωδώς αναζητεί τα παιδιά του ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, ο οποίος αναγνώρισε τα δύο 9χρονα σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Φιλιππόπουλος αναζήτησε στον τηλεοπτικό σταθμό το συγκεκριμένο πλάνο προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα δύο κορίτσια που είδε μέσα στο σκάφος ήταν οι κόρες του. Έκτοτε άρχισε να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ, καθώς ούτε ο καπετάνιος του σκάφους, ούτε το λιμενικό επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τα συγκεκριμένα παιδιά.

Το Λιμενικό υποστηρίζει ότι τα δύο κορίτσια δεν έχουν καταγραφεί στη λίστα των διασωθέντων από πλωτά μέσα, ενώ ο καπετάνιος ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ασυνόδευτα παιδιά στο σκάφος.

Ο καπετάνιος Δημήτρης Περήφανος δήλωσε: «Αρχικά πήρα έναν κύριο και μια κυρία, με το σκάφος μου το «Σπύρος». Στη συνέχεια βρήκαμε τέσσερα παιδιά και μια κυρία φώναζε «σώστε τα παιδιά μου». Ήμουν αφοσιωμένος πως να σώσω περισσότερους. Μαζί μου είχα οκτώ Αιγύπτιους βοηθούς. Όταν τελειώσαμε ρώτησα τα παιδιά αν ήταν της κυρίας και του κυρίου, που στο βίντεο δεν φορά μπλούζα. Βγήκαν έξω, και ο μπαμπάς των άλλων δύο τα πήρε. Αυτός ξέρει με ποιο πλοίο διασώθηκε. Αυτοί που ήταν μαζί να βγουν να πουν. Αυτοί που τα συνόδευαν να μιλήσουν. Θέλω να βοηθήσω τόσο πολύ. Ήταν ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά τα παιδάκια, κρύωναν λίγο».

Η οικογένεια Φιλιππόπουλου έχει ήδη αναζητήσει τα δύο κορίτσια σε νοσοκομεία και νεκροτομεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν αυτού, ο πατέρας απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη των παιδιών. Όποιος έχει κάποιο στοιχείο μπορεί να απευθυνθεί στο 110 στην Αστυνομία ή στο 199 στην Πυροσβεστική ή στο 108 στο Λιμενικό Σώμα.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουν η οικογένεια και οι διασώστες στους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο πλωτό μέσο με τα παιδιά και διασώθηκαν.

Για τα κοριτσάκια έχει εκδοθεί amber alert.

Η Σοφία Φιλιπποπούλου είναι 1,13 μέτρα ύψος, 20 κιλά με καστανόξανθα μαλλιά και τη μέρα που χάθηκε φορούσε φούξια μπλούζα, ροζ σορτς και ασημί πέδιλα.

Η Βασιλική Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,10 μέτρα, είναι 20 κιλά και τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ροζ μπλούζα, κόκκινο σορτς και ασημί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις